Μουντιάλ 2022: Καμία χώρα δεν φοράει το πολύχρωμο περιβραχιόνιο υπέρ της σεξουαλικής ελευθερίας

Metrosport Team21 Νοεμβρίου 2022

Η Αγγλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ουαλία, το Βέλγιο, η Δανία και η Ελβετία συμφώνησαν να συμμορφωθούν στις επιταγές της FIFA και για αυτό δεν πρόκειται να κατέβουν στα γήπεδα του Κατάρ φορώντας το περιβραχιόνιο «OneLove». Αυτή η απόφαση πάρθηκε για να προστατέψουν τους αρχηγούς τους από τις κίτρινες κάρτες που θα αντίκριζαν με την έναρξη του αγώνα εξαιτίας της ενέργειας αυτής.

Εξέδωσαν μάλιστα και κοινή ανακοίνωση που εξηγούν τον λόγο που οδήγησαν στην απόφασή τους αυτή. Διαβάστε αναλυτικά την επίσημη ανακοίνωσή τους: «Η FIFA ήταν ξεκάθαρη πως θα προχωρήσει σε αθλητικές κυρώσεις σε περίπτωση που οι αρχηγοί των ομάδων μας εμφανιστούν στο γήπεδο με το περιβραχιόνιο ''OneLove''. Ως οι εθνικές ομοσπονδίες αποφασίσαμε πως δεν μπορούμε να βάλουμε τους παίκτες σε μία κατάσταση που θα επιφέρει αθλητικές τιμωρίες, συμπεριλαμβανομένου και καρτών, έτσι τους ζητήσαμε να μην τα φορέσουν στα παιχνίδια του Μουντιάλ. Ήμασταν προετοιμασμένοι να πληρώσουμε πρόστιμα τα οποία κανονικά θα εφαρμόζονταν σε παραβιάσεις κανονισμών σχετικών με την φανέλα και είχαμε ισχυρή θέληση να τα φορέσουμε. Ωστόσο, δεν μπορούμε να βάλουμε τους παίκτες σε μία κατάσταση που ίσως δεχθούν κίτρινη κάρτα ή ίσως ακόμη αναγκαστούν και να φύγουν από το γήπεδο.
Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από την απόφαση της FIFA που πιστεύουμε πως είναι αδικαιολόγητη. Είχαμε πληροφορήσει τη διεθνή ομοσπονδία από τον Σεπτέμβριο για την επιθυμία να το φορέσουμε για να υποστηρίξουμε την ενσωμάτωσή του στο ποδόσφαιρο και δεν πήραμε απάντηση».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.