Μουφτής Κομοτηνής: «Φοβάμαι μίσος Χριστιανών-Μουσουλμάνων στη Θράκη»

Metrosport Team14 Ιουλίου 2020

Το φόβο του για εντάσεις και μίσος ανάμεσα σε Μουσουλμάνους και Χριστιανούς στη Θράκη, εξέφρασε ο Μουφτής Κομοτηνής μετά την απόφαση Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά.

Η προσβλητική απόφαση μετατροπής της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για εντάσεις και μίσος ανάμεσα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους στη Θράκη. Αυτό τον φόβο εξέφρασε ο Μουφτής Kομοτηνής, Δρ. Χαλήλ Τζιχάντ.

Σε συνέντευξή του στον Flash 99.4 ο θρησκευτικός ηγέτης των μουσουλμάνων δήλωσε: «Δεν βρίσκεται στις αρχές του Ισλάμ, ούτε στο Κοράνιο και ούτε οι οπαδοί του προφήτη μετέτρεψαν τις εκκλησίες σε τζαμιά. Αυτό δεν έγινε. Όταν ο Σωφρόνιος, ο σεβασμιότατος χριστιανός ορθόδοξος του έδειξε μπορεί να κάνει την προσευχή του μέσα στο ναό, αυτός αντέδρασε και βγήκε έξω και έκανε την προσευχή του έξω για να μην παρεξηγηθεί η εικόνα αυτή, που να κάνει ο χαλίφης Ομάρ την προσευχή του μέσα στο ναό. Για να μην παρεξηγηθεί, να μην υπάρχει αναταραχή και να μην υπάρχει πρόκληση προς τους χριστιανούς. Εμείς εδώ στην Ελλάδα, βέβαια ζούμε σε αυτή την δημοκρατική χώρα, εδώ στην περιοχή μας τα τζαμιά μας είναι ανοιχτά και καθημερινά κάνουμε τις προσευχές, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά με αυτή την απόφαση εγώ φοβάμαι δηλαδή, στο μέλλον θα υπάρχει ανάμεσα στους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους μίσος από εδώ και πέρα. Δεν ήταν δηλαδή σωστή αυτή η απόφαση. Αυτή η απόφαση δεν μας φέρνει τίποτα άλλο, εκτός από μίσος, μια προκλητική απόφαση. Πρέπει ο καθένας να σέβεται την θρησκεία των άλλων και να υπάρχει μια αρμονική συμβίωση και έτσι πρέπει να συνεχίζεται αυτή η ζωή».

Πηγή: Newsit.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.