Moto GP: Σοκαριστικό ατύχημα για τον Εσπαργκαρό-Διακομίστηκε στο νοσοκομείο

Metrosport Team24 Μαρτίου 2023

Σοκαριστικό ατύχημα είχε το απόγευμα της Παρασκευής (24/03) ο Πολ Εσπαργκαρό, κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμαστικών του MotoGP στην Πορτογαλία.

Ο Ισπανός αναβάτης της GasGas Factory έχασε τον έλεγχο της μηχανής του στη 10η στροφή της πίστας του Πορτιμάο, με αποτέλεσμα να έχει μια πολύ άσχημη πτώση και να καταλήγει στα προστατευτικά κιγκλιδώματα μαζί με τη μηχανή του.

Οι αγωνοδίκες διέκοψαν άμεσα τη διαδικασία με κόκκινη σημαία ενώ στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που μετέφερε τον νεαρό αναβάτη στο νοσοκομείο στην πόλη Φάρο.

Η ιατρική ενημέρωση

Όπως φάνηκε ο Εσπαργκαρό γλίτωσε τα χειρότερα αλλά υπέστη τραύματα στην πλάτη και το στήθος.

Ενόσω αναμένονται τα αποτελέσματα των περαιτέρω εξετάσεων, ο γιατρός του MotoGP, Δρ Άνχελ Τσάρτε, ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του Εσπαργκαρό.

«Είχε μία βίαιη πτώση, που οδήγησε σε εκτεταμένη πολυτραυματική θλάση, που απλώνεται στη ραχιαία και οσφυϊκή μοίρα, καθώς και το ιερό οστό της σπονδυλικής στήλης. Αυχενικά, είναι τέλεια. Νευρολογικά είναι καλά, δεν έχει χάσει τις αισθήσεις του καμία στιγμή. Δεν χρειάστηκε να τον διασωληνώσουμε αλλά είναι αλήθεια ότι έχει έντονη πνευμονική θλάση. Είχε τις αισθήσεις του και τον προσανατολισμό του. Οι νευρολογικές εξετάσεις του ήταν καλές» σημείωσε ο κ. Τσάρτε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.