Moto GP Μαλαισίας: Στην πρώτη θέση ο Μπανάια

Metrosport Team23 Οκτωβρίου 2022

Ο Φραντσέσκο «Πέκο» Μπανάια κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση της πίστα στη Σεπάνγκ, ωστόσο αυτό δεν τον καθιστά και νικητή του MOTOGP, αφού ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα, στη Βαλένθια.


Ο προτελευταίος αγώνας της σεζόν στη Μαλαισία για το Moto GP ήταν αρκετά συναρπαστικός, με τον Πέκο Μπανάια να κατακτά στο τέλος την πρώτη θέση. Ο αναβάτης της εργοστασιακής Ducati κέρδισε δύσκολα, καθώς έδωσε μάχη στους τελευταίους γύρους με τον Ενέα Μπαστιανίνι της Gresini Ducati, που κατέκτησε τελικά τη δεύτερη θέση. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό με τη Yamaha τερμάτισε στην 3η θέση και ο τίτλος θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο της Βαλένθιας. Ο Ιταλός κατάφερε να κάνει πολύ καλή εκκίνηση και από την 9η θέση βρέθηκε στη 2η, όπως και ο Κουαρταραρό, που σκαρφάλωσε από την 12η στην 5η.

Στους τελευταίους γύρους ο Μπαστιανίνι προσπέρασε τον Μπανάια και πήρε την πρώτη θέση, αλλά για λίγο καθώς ο έτερος Ιταλός, ανέβασε ρυθμό και τον πέρασε και έτσι ο Μπανάια πήρε και πάλι την πρωτοπορία του αγώνα. Πιο πίσω ο Κουαρταραρό αγωνιζόταν με σπασμένο δάχτυλο (από χθεσινή πτώση), κράτησε όμως μέχρι το τέλος και ανέβηκε στο βάθρο που ήταν και ο στόχος του.

Ο Μάρκο Μπεζέκι πήρε την 4η θέση, 5ος ο Άλεξ Ρινς, με τον Τζακ Μίλερ στην 6η θέση, έχοντας ξεκινήσει από την 20ή. Ο Μαρκ Μαρκέθ ήταν 7ος και ακολούθησαν οι Μπραντ Μπίντερ, Ζοάν Ζαρκό και Φράνκι Μορμπιντέλι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.