Μοντέλο «DNA ΠΑΟΚ» με Πάμπλο Γκαρσία και Αντρέ Βιεϊρίνια, σε τρεις άξονες

Χάρης Δημαράς26 Φεβρουαρίου 2021

Μοντέλο με... DNA ΠΑΟΚ στην ποδοσφαιρική ομάδα θέλει να προωθήσει ο Ιβάν Σαββίδης και δεν το κρύβει. Με πρόσωπα δηλαδή που γνωρίζουν καλά τα της ομάδας και νιώθουν από το σύλλογο.

Ο ισχυρός άνδρας της ασπρόμαυρης ΠΑΕ στηρίζει την επιλογή του Πάμπλο Γκαρσία για την τεχνική ηγεσία και θέλει να φέρει δίπλα του, όταν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, τον Αντρέ Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος πρόσφατα συμφώνησε για ανανέωση ενός ακόμη χρόνου με τον ΠΑΟΚ. Είναι πιθανό το καλοκαίρι του 2022 να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια (ελπίζει με έναν τίτλο) και στη συνέχεια να αναλάβει ρόλο στην ομάδα.

Ήδη «ψήνεται» το σενάριο να αναλάβει αθλητικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ, να έχει δηλαδή την επιστασία όλων των αθλητικών ζητημάτων της ομάδας, Ο Βιεϊρίνια το έχει συζητήσει με τον Σαββίδη και είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί. Τρία στοιχεία συντελούν, άλλωστε, προς αυτή την κατευθυνση, εκτός του δεδομένου αμοιβαίου σεβασμού που υπάρχει με τον Ιβάν.

Το ένα έχει να κάνει με τη γενικότερη παρουσία του Αντρέ, ο οποίος δείχνει πως τον ενδιαφέρει πολύ να αναλάβει αυτό τον ρόλο στον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες παρακολουθεί στενά ποδοσφαιρικές εξελίξεις στην Ευρώπη, πολλούς αγώνες καθημερινά και φυσικά διατηρεί πολύ στενές επαφές, ειδικά με την πατρίδα του, την Πορτογαλία.

Το δεύτερο με τη σχέση που έχει δομήσει με τον Πάμπλο Γκαρσία. Οι δυο τους δημιουργούν ένα εξαιρετικό δίδυμο, το οποίο εκτός από DNA ΠΑΟΚ έχει και πολλά, διαφορετικά στοιχεία. Ο πιο εκρηκτικός Πάμπλο με τον πιο ψύχραιμο Αντρέ, οι δυο τους έχουν πολλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις και γνώσεις. Ο καθένας βέβαια θα έχει τον δικό του, διακριτό ρόλο (προπονητής/αθλ.διευθυντής). Όσο για τον Ρέμπε; Οι σχέσεις τους χαρακτηρίζονται μάλλον ουδέτερες.

Το τρίτο έχει να κάνει με τον τρόπο που εμπνέει ο Αντρέ τους νεαρους παίκτες του ΠΑΟΚ. Σε πολλές αποστολές, σε εκτός έδρας παιχνίδια και όχι μόνο, οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές (Τζόλης, Μιχαηλίδης κλπ) μιλούν με τον Βιεϊρίνια, ζητούν τις συμβουλές του και ο Πορτογάλος έχει έναν ρόλο «μέντορα» απέναντι στα νέα παιδιά. Είναι το πρότυπό τους. Αλλωστε ο Τζόλης πρόσφατα μίλησε για την μεγάλη του εμπειρία με τον Βιεϊρίνια στην Τούμπα, ως ball boy. 

Θα περιμένουμε λοιπόν αρκετούς μήνες ακόμη για να το δούμε, αλλά το πιθανότερο είναι πως το δίδυμο Πάμπλο - Αντρέ ετοιμάζεται για τον νέο ΠΑΟΚ...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.