Μονογυιός: Τι οδήγησε στο μοιραίο τροχαίο - Γιατί δεν πρόλαβε να φρενάρει

Metrosport Team15 Ιανουαρίου 2022

Συνεχίζουν να προβληματίζουν τα αίτια του φρικτού τροχαίου δυστυχήματος στην παραλιακή λεωφόρο, στο ύψος της Βούλας, από το οποίο ο 45χρονος οδηγός της Ferrari, Τζώρτζης Μονογυιός, έχασε τη ζωή του, ενώ η σύζυγός του νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο. 

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν αξιωματικοί της Τροχαίας, δεν προκύπτουν ίχνη φρεναρίσματος πριν από τη μοιραία πρόσκρουση του αυτοκινήτου σε δένδρο. Σημειώνεται, δε, πως οι αρχές εκτιμούν πως στο οδόστρωμα έχουν ενδεχομένως εντοπίσει κάποια ίχνη υπερστροφής. 

Ο πραγματογνώμονας του Δημοσίου που θα ορίσει η τροχαία, αναμένεται να διερευνήσει τα αίτια της ταχείας ανάφλεξης του αυτοκινήτου.

Γύρω από τις συγκεκριμένους προβληματισμούς αναπτύσσεται συζήτηση και θέτονται τα ερωτήματα για το τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα, με την κόκκινη, ολοκαίνουργια Ferrari.

 Αυτός άλλωστε είναι κι ο λόγος που από την τροχαία θα διερευνήσει εάν τα λάστιχα ήταν πολύ καινούρια, δηλαδή κερωμένα ή φθαρμένα και τρίτο και βασικότερο, επειδή το συγκεκριμένο όχημα έχει πέντε θέσεις λειτουργίας, εάν έχουν απενεργοποιηθεί τα ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας, το γνωστό esp, με αποτέλεσμα να υποστρέψει και να χαθεί ο έλεγχος.

πηγή: reader

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.