Άρης VS Aστέρα: Μονόδρομος η πρόκριση, οι σκέψεις του Μάντζιου

Metrosport Team04 Φεβρουαρίου 2021

Μόνος απέναντι στο καθήκον του είναι σήμερα ο Αρης, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης, στη ρεβάνς του 2-0 στο “Κλ. Βικελίδης”. Το σύνολο του Ακη Μάντζιου απέχει 90 λεπτά, εφόσον δεν υπάρχει... θρίλερ, από την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου, θεσμός που τον ενδιαφέρει μέχρι... τέλους.

Οι Θεσσαλονικείς δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και σε συνδυασμό με το σκορ ασφαλείας του πρώτου αγώνα, καθίστανται το απόλυτο φαβορί, για να περάσουν στα προημιτελικά. Ο Μάντζιος ξέρει ότι ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και την πιθανή ώθηση από τη νίκη στο μεταξύ τους ματς για το Πρωτάθλημα, αποσκοπώντας σε γρήγορο γκολ, το οποίο θα μεταφέρει το άγχος στους φιλοξενούμενους.

Γι' αυτό, πέρα από τη γενικότερη διαχείριση της ροής και του ρυθμού, η τεχνική ηγεσία ζήτησε από τους παίκτες τουλάχιστον ένα γκολ, προκειμένου να νιώσουν άπαντες... ασφαλείς. Ο Αρης σκοράρει στα περισσότερα ματς εκτός έδρας -στη φετινή σεζόν- κάτι που επισήμανε και ο Μίλαν Ράσταβατς στους δικούς του ποδοσφαιριστές.

Ο Μάντζιος αντιλαμβάνεται ότι η πρόκριση δεν μπορεί να χαθεί, καθώς υπάρχουν απαιτήσεις και στον δεύτερο τη τάξει θεσμό, οπότε προσαρμόζει αναλόγως τα πλάνα του.

Το σκεπτικό των αλλαγών

Για ακόμη ένα παιχνίδι, αρκετοί είναι οι παράγοντες, που έχει να σκεφτεί ο Μάντζιος αναφορικά με τη συνάρτηση κούραση και διατήρηση της φρεσκάδας για τα επόμενα ματς, που ακολουθούν. Ο 51χρονος τεχνικός θα προχωρήσει σίγουρα σε αλλαγές στην άμυνα, ενώ πιθανές διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν και μεσοεπιθετικά.

Στα μετόπισθεν, οι Σούντγκρεν και Γκάνεα διεκδικούν θέση στα άκρα της άμυνας, όπως και ο Δεληζήσης, ο οποίος -εκτός απροόπτου- θα αγωνιστεί στη θέση του Μπεναλουάν. Αρα, αναφερόμαστε σε τρεις αλλαγές, οι οποίες γίνονται τέσσερις από τη στιγμή που, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κουέστα, μετά το τελευταίο του ματς τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στον άξονα, ο Ματίγια θα επανέλθει αντί του Τζέγκο και θα παίξει δίπλα στον Σάσα, μπροστά τους θα βρίσκεται ο Μπερτόγλιο, ενώ θέση διεκδικεί ο Σίλβα αντί του Γκάμα στη δεξιά πτέρυγα. Ο τελευταίος είναι αρκετά επιβαρυμένος και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ο συμπατριώτης του, χωρίς να αποκλείεται η... παραμονή του 33χρονου χαφ στην ενδεκάδα. Στα αριστερά, τώρα, θα παίξει ο Ματέο Γκαρσία και στην κορυφή ο Μάνος, ενώ περισσότερο χρόνο συμμετοχής θα πάρει, όπως όλα δείχνουν, και ο Μήτρογλου.

Ο αγώνας αρχίζει στις 17:15 και θα μεταδοθεί από το Metropolis 95.5 και τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 2.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.