Μονόδρομος η ενίσχυση με αξιόλογες προσθήκες

Δημήτρης Μπούζας30 Αυγούστου 2020

Ευνοϊκές οι συνθήκες και ελκυστικές οι προοπτικές να «στηθεί» μια ομάδα με ένα ρόστερ ευρωπαϊκών προδιαγραφών και άνετης διεκδίκησης της πρωτοκαθεδρίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα εμπόδια ξεπεράστηκαν. Έφτανε ένα αγωνιστικό ενενηντάλεπτο για να λυθούν σχεδόν όλα τα «προβλήματα» που είχαν συσσωρευτεί και πίεζαν ασφυκτικά (σχεδόν εφιαλτικά) τον Δικέφαλο σε ολόκληρη σχεδόν τη διάρκεια της περσινής χρονιάς.

Η ηρεμία αποκαταστάθηκε αφού βέβαια πιο μπροστά αποφεύχθηκε το «έμφραγμα» από το σοκ… των αθεώρητων δελτίων και οι ολέθριες συνέπειες. Ο «όλος οργανισμός» ανέπνευσε θέλουμε να πιστεύουμε. Ακόμη και οι εμπλεκόμενοι και οι ενεχόμενοι στις περιπέτειες και τα δεινά της ομάδας (οι έχοντες δηλαδή κατά τα κοινώς λεγόμενα χεσμένη τη φωλιά τους) θα έχουν την ευκαιρία να μετρήσουν τα λάθη τους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διδαχθούν. Παράλληλα να αναλογιστούν που θα βρισκόταν σήμερα ο ΠΑΟΚ αν υπήρχε διαφορετική τροπή στην εγκληματική απερισκεψία (με τα δελτία), αλλά και σε ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Τέλος καλό όλα καλά. Και έτσι σήμερα μιλάμε για τελείως διαφορετικές καταστάσεις. Κι αυτό γιατί απομακρύνθηκε το «χαμηλό βαρομετρικό» πάνω από την Τούμπα, που προμήνυε θύελλες, καταιγίδες και τυφώνες. Στη θέση του αναπάντεχα ήρθε ένας καταγάλανος ουρανός με έναν φωτεινό ορίζοντα. Δίχως λοιπόν πίεση με εξουδετερωμένους τους κινδύνους του F.F.P. (Financial Fair Play) ο δρόμος είναι διάπλατα ανοιχτός.

Δε μένει παρά να γίνουν (ή να αποτολμηθούν) τα αυτονόητα, τα οποία αποτελούν όμως και μονόδρομο, αν η φιλοδοξία των καθ ’ύλην αρμοδίων και υπευθύνων (μεγαλομετόχου, κόουτς και τεχνικού διευθυντή) είναι εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη ευκαιρία που τους δίνετε με τη συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, να συμπληρώσουν και να «στήσουν» ένα ρόστερ, ικανό να διεκδικήσει μεγαλύτερο ρόλο στην ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ, ασφαλώς και αντίστοιχα και την απόλυτη πρωτοκαθεδρία στον εθνικό μας ποδοσφαιρικό χώρο.

Και αυτό μπορεί να γίνει απλά και απόλυτα κατανοητά με δυο κουβέντες: μεταγραφική ενίσχυση με αξιόλογες προσθήκες (μερικές εξ αυτών και από το πάνω ράφι). Αυτή τη στιγμή λοιπόν οι έχοντες την ευθύνη, πιστεύω ότι γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Καθαρά και ξάστερα να αποφύγουν τον πειρασμό να επιδοθούν σε ένα ρηχό και αμφισβητούμενο μεταγραφικό αλισβερίσι, μπερδεύοντας και εξισορροπώντας αγορές και πωλήσεις. Το ρόστερ του ΠΑΟΚ «επιτρέπει» και δικαιολογεί μία πώληση (Γιαννούλης), εφόσον βέβαια ικανοποιηθεί ο σύλλογος στις πρωταρχικές του απαιτήσεις. Πέραν αυτής της πώλησης τα ανεπισήμως διακινούμενα τα οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων και τα ονόματα Πέλκα, Πασχαλάκη και Άκπομ δεν μπορούν να έχουν κάποια ποδοσφαιρική λογική.

Η επιστροφή του Βιεϊρίνια – θέμα Σαββίδη – για τους έχοντες κοινό νου και γνωρίζοντες ποδόσφαιρο θεωρείται αναγκαία για πολλούς και σημαντικούς λόγους, ανάμεσα στους οποίους περίοπτη θέση έχει και το ΠΑΟΚτσήδικο συναίσθημα.

Ο περήφανος λαός του ΠΑΟΚ γνωρίζει να εκτιμά και να σέβεται ηθικές αξίες και μεγάλους αθλητές. Ελπίζουμε πολύ σύντομα ο μεγαλομέτοχος να λύσει και αυτή την εκκρεμότητα την οποία όπως πολλές φορές αναφέραμε, προέκυψε από κάποιες μυστηριώδεις παρασκηνιακές κινήσεις.

Υ.Γ.: Σεβασμός από μέρους μου σε όλες τις απόψεις που υπάρχουν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες αφορούν θέματα του ΠΑΟΚ. Μοναδική εξαίρεση εκείνες που διακινούνται από «μικρόφωνα» και «γραφίδες», που όνειρο ζωής τους είναι πότε θα έρθει εκείνη η «ευλογημένη στιγμή» που θα τους δοθεί η ευκαιρία να γράψουν ή να εκφωνήσουν τον επικήδειό του. Ναι υπάρχουν και δυστυχώς διαμορφώνουν και άποψη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.