Μόνο ζημιά τα πλέι οφ, ο κομπλέ ΠΑΟΚ να εμφανιστεί μόνο στο Κύπελλο

Στέλιος Γρηγοριάδης18 Μαρτίου 2021

Αγαπητή Μetrosport

Στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Αστέρα στην Τρίπολη, τον Αρη στην Τούμπα και τον Παναθηναικό στη Λεωφόρο. Εχασε δύο ματς και πήρε έναν μόνο βαθμό (κι εκείνον πώς...) στο 2-2 με τον Αρη. Τα πιο κοντινά στα πλέι οφ δείγματα γραφής ήταν απογοητευτικά. Με το δίκιο του λοιπόν φοβάται ο ΠΑΟΚτσής ότι δεν θα αλλάξει τίποτε και η ομάδα του θα τον ντροπιάσει τερματίζοντας πίσω από ΑΕΚ, Αρη, αν όχι και πιο πίσω.

Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, οι αγώνες των πλέι οφ μόνο ζημιά μπορούν να κάνουν. Το κίνητρο της κατάκτησης της δεύτερης θέσης έπαψε να είναι ισχυρό από τη στιγμή που δεν δίνει εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τι δεύτερος, τι τρίτος, τι τέταρτος. Ούτε καν στο Γιουρόπα Λιγκ πηγαίνεις. Αρα, ο ήδη... μπλαζέ και νωχελικός ΠΑΟΚ υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι ακόμη πιο πλαδαρός. Κι αυτό θα οδηγήσει σε νέες ήττες. Και ο νέες ήττες θα δημιουργήσουν ακόμη πιο δυσάρεστη ατμόσφαιρα και ακόμη πιο έντονο κλίμα αμφισβήτησης για τους παίκτες και τον Γκαρσία εν μέσω της προσπάθειας για την επίτευξη του μοναδικού στόχου που απέμεινε, της κατάκτησης του Κυπέλλου.

Αν ο ΠΑΟΚ δεν διεκδκούσε το Κύπελλο, μικρή σημασία θα είχαν οι αγώνες των πλέι οφ. Από τη στιγμή, όμως, που το διεκδικεί, αυτά τα δέκα ματς μπορούν να αποβούν μοιραία, τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά. Αν ο ΠΑΟΚ χάσει κομβικούς παίκτες, είτε από τραυματισμούς, είτε από κάρτες, θα έχει επιπλέον προβλήματα στους ημιτελικούς με την ΑΕΚ. Κι αν υποστεί κι άλλες ήττες, η ήδη χαμηλή αυτοπεποίθηση της ομάδας θα ισοπεδωθεί στην κυριολεξία.

Προσέξτε: Ο πρώτος ημιτελικός με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, θα γίνει μετά από τα ματς των πλέι οφ με την ΑΕΚ και τον Παναθηναικό. Ο δεύτερος ημιτελικός, στην Τούμπα, θα γίνει μετά από την 6η αγωνιστική των πλέι οφ, αφού δηλαδή θα έχουν μεσολαβήσει οι αγώνες με Αστέρα, Ολυμπιακό, Αρη και πάλι Παναθηναικό. Μόνο οι τέσσερις τελευταίοι αγώνες των πλέι οφ θα γίνουν μετά τους ημιτελικούς του Κυπέλλου, αλλά κι αυτοί θα παίξουν τον ρόλο τους ενόψη του τελικού του Κυπέλλου.

Γνώμη μου είναι ότι παίκτες και Γκαρσία δεν πρέπει να επενδύσουν στα πλέι οφ περισσότερα από όσα αξίζει ο... ανύπαρκτος στόχος, αλλά να κινηθούν με βασικό, αν όχι αποκλειστικό, προορισμό το Κύπελλο. Αν κάτι μπορεί να κερδηθεί πλέον είναι ένα τρόπαιο. Οι δύο ημιτελικοί του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και ο τελικός (με τον Ολυμπιακό, λογικά) είναι όλα τα λεφτά. Πιστεύω ότι στα πλέι οφ δεν πρέπει να “κατεβεί” σε κανένα ματς ένας κομπλέ ΠΑΟΚ. Δεν θα με χαλούσε καθόλου να έβλεπα στη σύνθεση τον Ταλιχμανίδη, τον Περέιρα, τον Λύρατζη, τον Μιχαηλίδη, τον Βρακά, τον Κωνσταντέλια, τον Μπράντονιτς και τον Κούτσια. Ο κομπλέ, ο καλύτερος κατά το δυνατόν, ΠΑΟΚ πρέπει να εμφανιστεί μόνο στο Κύπελλο, αν θέλει να έχει ελπίδες να το πάρει.

ΥΓ. Αλλωστε, πώς θα έχει πλήρη άποψη ο Γκαρσία για όλους ανεξαίρετα τους παίκτες, ενόψη ξεσκαρταρίσματος;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.