Μόνο το Κύπελλο μπορεί να είναι κέρδος για τον ΠΑΟΚ αυτή τη σεζόν και το ξεσκαρτάρισμα από την αχρηστίλα

Στέλιος Γρηγοριάδης16 Μαρτίου 2021

Κάτι ευχάριστο για τον ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να προκύψει από τα πλέι οφ. Ακόμη και δεύτερος να τερματίσει τελικά, πράγμα πλέον πολύ δύσκολο, δεν θα είναι κατόρθωμα με αντιπάλους την ΑΕΚ, τον Παναθηναικό, τον Αρη και τον Αστέρα. 

Ούτε καν συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφαλίζει πλέον η δεύτερη θέση και δεν νομίζω ότι κόπτεται κανείς ιδιαίτερα για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ. Στα οποία, άλλωστε, μπορείς να συμμετάσχεις και ως τρίτος και ως τέταρτος. Με μια κουβέντα, ούτε με τη δεύτερη, ούτε με την τρίτη, ούτε με την τέταρτη θέση μπορεί να νιώσει υπερήφανος ο ΠΑΟΚτσής. Και η συμμετοχή στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ ούτε τιμή περιποιεί, ούτε αξιόλογο χρήμα θα φέρει.

Το μόνο κέρδος που μπορεί να προκύψει είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και σ' αυτό πρέπει να στοχεύσει κυρίως η ομάδα. Αν πρόκειται να γίνει ροτέισουν πρέπει να γίνει σε μάτς των πλέι οφ, αν πρέπει να προστατευτούν ή να ξεκουραστούν ή να “ξεκιτρινιστούν”κάποιοι παίκτες, αυτό πρέπει να γίνει με γνώμονα τη συμμετοχή τους στους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου. Το πρεστίζ του ΠΑΟΚ θα το τονώσει ένα ακόμη τρόπαιο και όχι η δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα. Η ιστορία θα καταγράψει ότι ο ΠΑΟΚ ήταν κυπελλούχος το 2021 και... δεκάρα δεν θα δώσει ούτε για τον φιναλίστ του τελικού, ούτε και για τον δεύτερο, τον τρίτο, τον τέταρτο και όλους τους υπόλοιπους του Πρωταθλήματος.

Ωστόσο, όλοι οι αγώνες που απομένουν πρέπει να προσφέρουν και κάτι άλλο πάρα πολύ σημαντικό. Το ξεσκαρτάρισμα της ομάδας από την αχρηστίλα. Τον χωρίς κανέναν ενδοιασμό πλέον διαχωρισμό των παικτών σ' εκείνους που αξίζουν και σ' εκείνους πουν δεν αξίζουν να μείνουν στον ΠΑΟΚ. Αυτά τα 12 ή 13 ματς είναι ο καθρέφτης για όλους. Είναι το τελευταίο περιθώριο που έχουν άλλοι για να επιβεβαιώσουν την ποιότητά τους, άλλοι για να δείξουν ότι μέχρι τώρα αδίκησαν τον εαυτό τους και την ομάδα και άλλοι ότι, πολύ απλά, δεν μπορούν και, φυσικά, δεν φταίνε αυτοί γιατί δεν ήρθαν με τον τσαμπουκά τους στον ΠΑΟΚ, αλλά κάποιοι τους επέλειξαν - τρομάρα τους...

ΥΓ. Θα έλεγα ότι αυτά τα ματς αποτελούν τεστ και για τον Πάμπλο Γκαρσία, αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι αξιόπιστα, με την έννοια ότι έχει να διαχειριστεί ένα ρόστερ που η ποιότητά του δεν είναι αντάξιο των απαιτήσεων που λογικά έχει κανείς από τον ΠΑΟΚ τπροπονητή του. 

Φυσικά, δεν είμαι ικανοποιημένος από τον Πάμπλο και φαντάζομαι κανείς δεν είναι, αναγνωρίζω όμως ότι είναι σωστό το σκπετικό ότι ένας προπονητής πρέπει να κριθεί μόνο όταν έχει “χτίσει” την ομάδα από την αρχή του καλοκαιριού και όταν της έχει κάνει αυτός προετοιμασία. Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι και ο Πάμπλο οφείλει να... ανεβάσει την απόδοσή του για να επιτευχθεί τουλάχιστον ο στόχος της κατάκτησης του Κυπέλλου...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.