Μόνο το CAS μπορεί να βγάλει δεύτερο τον ΠΑΟΚ μετά και το «ναυάγιο»

Στέλιος Γρηγοριάδης10 Ιουλίου 2020

Aγαπητή Metrosport,

Και τώρα, αντίο δεύτερη θέση, εκτός κι αν το CAS έχει διαφορετική γνώμη. Μόνο σ' αυτό ελπίζει πλέον ο ΠΑΟΚ μετά τη νέα κακή εμφάνιση και το 0-0 με τον Παναθηναικό στην Τούμπα. Κι αν δεν θέλει να επαφίεται στην επιστροφή των επτά βαθμών, πρέπει να νικήσει και τον Ολυμπιακό στον Πειραιά και την ΑΕΚ στην Αθήνα. Μπορεί; Αλήθεια, το πιστεύει κανείς; Είναι βέβαιο ότι δεν το πιστεύουν ούτε καν οι ίδιοι οι παίκτες και ο Φερέιρα.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν αφόρητα κουραστικό. Είχε μόνο τρεξίματα, διεκδικήσεις της μπάλας και μπόλικες γιόμες. 

Στο πρώτο μισό οι παίκτες του Παναθηναικού πρέσαραν ψηλά, έκλεψαν πολλές μπάλες, πήραν πολλές κόντρες και ήταν εκείνοι που επιτέθηκαν περισσότερο και ενόχλησαν δυο-τρεις φορές τον Πασχαλάκη. Στο δεύτερο μισό οι παίκτες του ΠΑΟΚ ισορρόπησαν κάπως, προσπάθησαν κι εκείνοι να επιτεθούν, αλλά ο μόνος τρόπος που έβρισκαν για να βάλουν την μπάλα στην περιοχή του Παναθηναικού ήταν οι σέντρες. Και οι περισσότερες ήταν βιαστικές και επιπόλαιες, με συνέπεια να μη δημιουργήσουν (πάλι...) ούτε μία αξιόλογη ευκαιρία. 

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο έδειξε ότι αν λείψουν οι δύο πλάγιοι, Ροντρίγκο και Γιαννούλης, για να βγάζουν σέντρες, δεν πρόκειται να συμβεί το παραμικρό, καθώς αν εξαιρεθούν μια-δυο αξιόλογες πάσες του Μιχαηλίδη, ήταν χτυπητή η αδυναμία να οργανωθούν ορθόδοξα επιθέσεις, με καλούς συνδυασμούς. Μπίσεσβαρ, Μαουρίσιο και Ελ Καντουρί “πνίγηκαν” από το πρέσινγκ των νεαρών παικτών του Παναθηναικού και δεν πρόσφεραν το παραμικρό, όπως και ο Τζόλης με τον Ακπομ, που βούλιαξαν κι αυτοί στη γενική μετριότητα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο υποτίθεται ότι ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να φορτσάρει, αλλά άλλο να το θέλεις και άλλο να μπορείς. Στην πρώτη καλή επίθεση, στο 55', η μπάλα κατέληξε σε λάθος παίκτη, τον Ελ Καντουρί, που αστόχησε από κοντά με ένα άτσαλο σουτ. Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ έκλεινε χαλαρά με 2-0 το πρώτο ημίχρονο του αγώνα της με τον ΟΦΗ, πράγμα που σήμαινε ότι ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο ημίωρο θα έπρεπε να... δαγκώνει σίδερα. 

Αντ' αυτού, άρχισαν τα “κουτουρού” σουτ της απελπισίας από μακριά και όλα ήταν απελπιστικά άστοχα, εκτός από ένα που μπλόκαρε ο Διούδης, ήρθαν και οι αλλαγές από τον Φερέιρα και η ομάδα έγινε... τουρλουμπούκι στο τέλος του ματς, όταν θα έπρεπε να επιτεθεί σοβαρά για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. 

Η σεμνή τελετή έληξε με την πικρή διαπίστωση ότι ο ΠΑΟΚ, έτσι όπως κατάντησε, απλώς δεν μπορεί. Το ότι σκόραρε μόνο με τον ΟΦΗ και τον διαλυμένο Αρη και το ότι έπαιξε δύο αγώνες με τον Παναθηναικό και έμεινε και στους δύο στο 0-0, είναι εξίσου τραγικά με τις δύο ήττες από Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

ΥΓ. Λέγαμε ότι καιρός είναι να βρει έναν τρόπο ο Φερέιρα να εμψυχώσει τους παίκτες του. Αμ δε...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.