Μόνο στην Ελλάδα είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά ο πατέρας Σπάθας πρόεδρος Ένωσης και «εισαγγελέας»

Δημήτρης Μπούζας03 Σεπτεμβρίου 2022

Αν σας έλεγαν ότι μετά από τις φοβερές και νόμιμες αποκαλύψεις των απομαγνητοφωνήσεων, ότι σήμερα αυτός ο τύπος όχι δεν έχει εξαφανιστεί από προσώπου κοινωνίας και γης, αλλά και κατέχει αξιώματα (πρόεδρος ποδοσφαιρικής Ένωσης), προφανώς για μια στιγμή να νιώθατε έκπληξη. Όμως πολύ σύντομα θα ξαναβρίσκατε την ψυχραιμία σας και θα καταλήγατε στο απλό και θυμοσοφικό: Εδώ είμαστε Ελλάδα. Ο αρχιπαραγκάρχης Σπάθας, έβγαλε ανακοίνωση – μνημείο θράσους, προσβολών και κατασυκοφάντησης, για να στηρίξει την «μπούκα» του προέδρου και τον πόλεμο που ξεκίνησαν στο νέο αρχιδιαιτητή, με αφορμή την τιμωρία του Καραντώνη.

Ο άνθρωπος διαθέτει τόσο θράσος που μην σαν φανεί περίεργο κάποια μέρα να ξυπνήσετε και να πληροφορηθείτε ότι διεκδικεί αξιώματα υψηλού επιπέδου. Ναι, υπάρχει το ενδεχόμενο να τον δείτε από Δήμαρχο Πειραιά μέχρι Υπουργό Ναυτιλίας. «Πόστα» που ελέγχει με την τεράστια παρασκηνιακή του δύναμη το λιμάνι. Με τους εκάστοτε «Δον» να έχουν την δύναμη να καθορίζουν τα πάντα, σε όλα τα επίπεδα και με όλες τις Κυβερνήσεις. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε ποιος είναι. Αυτός, αλλά και ο γιος του. Ο ίδιος έγραψε την δική του ιστορία, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη θεμελίωση της θρυλικής παράγκας την εποχή του «θείου», του «κοκκαλιάρη» και όλων των υπολοίπων – επίορκων και μη – θεσμικών, που συνεργάστηκαν για να στηθεί το μαφιόζικο ποδοσφαιρικό μόρφωμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμη ηχεί στα αυτιά των πανελλήνων εκείνο το ανατριχιαστικό...

«Εμάς μας ενδιαφέρει ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να γα...θουν». Ποιος θα ξεχάσει τα αποκαλυπτήρια της παράγκας μέσα από τις νόμιμες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που ήρθαν στο φως σε αλεπάλληλες συναρπαστικές στην κυριολεξία εκπομπές της «Ζούγκλας» του Τριανταφυλλόπουλου. Αυτός λοιπόν ο τύπος είναι σήμερα και παραμένει πρόεδρος ποδοσφαιρικής Ένωσης (που αλλού; στον Πειραιά). Ο γιος του παράλληλα, αναμείφθηκε για τις «υπηρεσίες» που πρόσφερε στην ομάδα της καρδιάς του και του πατέρα του. Αυτή τη στιγμή είναι τηλεκριτής στο MEGA, ιδιοκτησίας Μαρινάκη. Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο έπαιρνε τα σκαλπ των αντιπάλων του Ολυμπιακού, σαρώνοντας ότι μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στην κατάκτηση των πρωταθλημάτων. Η οικογένεια Σπάθα προσκυνά τον θρύλο. 

Έναν θρύλο του οποίου οι επιτελείς βέβαια, οφείλουμε να ομολογήσουμε ποτέ δεν ξεχνούν τα δικά τους παιδιά. Για χατίρι τους πολλές φορές αυτογελοιοποιούνται όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση με τον Ημαθιώτη, που και ο ίδιος ξεφτιλίστηκε στην κυριολεξία, προκειμένου να αποφευχθεί το μοιραίο. Μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι, είχαμε μια σειρά επεισοδίων που ξεκίνησαν με την «μπούκα» του πρόεδρου της Σούπερ Λίγκα και τα όσα θλιβερά ειπώθηκαν. Κουβέντες, απειλές και χαρακτηρισμοί που είδαν το φως της δημοσιότητας και που υποχρεώνουν πάραυτα την επιτροπή δεοντολογίας της Ομοσπονδίας να επέμβει. Προκάλεσε εντύπωση η όχι και τόσο ψύχραιμη συμπεριφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη, με κάποια νταϊλίκια και με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Στην ουσία όμως θα πρέπει να σταθούμε σε κάτι που έχει μεγάλη σημασία. Κι αυτό δεν είναι άλλο, ότι αυτή τη στιγμή έχουμε την επανάληψη μιας τακτικής κι ενός χαρακτηριστικού τρόπου με τον οποίο αντιδρά και πάλι το λιμάνι, απέναντι σε έναν θεσμικό παράγοντα. 

Συγκεκριμένα στο νέο αρχιδιαιτητή. Εχουμε μπροστά μας μια πανομοιότυπη «υποδοχή» του Μπένετ, όπως ακριβώς συνέβη και με τον Κλάτενμπεργκ. Απο την πρώτη μέρα και την πρώτη απόφαση μπαίνει σε εφαρμογή η πετυχημένη συνταγή του ψυχρού πολέμου και των έμμεσων εκβιασμών. Μια συνταγή η οποία μεταμόρφωσε τον συμπαθέστατο Μαρκ για πολλούς και διάφορους αλλά και ύποπτους λόγους, από λύκο σε αρνάκι και αυτοκόλλητο εκείνων που τον απειλούσαν και τον εκβίαζαν. Τώρα το που κολλάει στο σχόλιο ο πατέρας Σπάθας; Μα σαν πρόεδρος ποδοσφαιρικής Ένωσης, η οποία εξέδωσε μια κατάπτυστη στην κυριολεξία ανακοίνωση κατασυκοφάντησης σε βάρος του νέου αρχιδιαιτητή. Εμμετική και πέρα ως πέρα άθλια και συκοφαντική, έρχεται προφανώς σαν «συνέχεια» και σαν «στήριξη» της «μπούκας», αλλά και της γενικής επίθεσης προς το νεο αρχιδιαιτητή, που ξεκίνησε το λιμάνι. Η αντίδραση από την πλευρά αυτών που συκοφαντήθηκαν ήρθε άμεσα, με την προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη. Εμείς εκτιμούμε προσωπικά, πως ήταν μια προειδοποιητική βολή και ένας έμμεσος ψυχολογικός εκβιασμός. Για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν μετά τα νταϊλίκια, τις απρεπείς εκφράσεις και τις «μπούκες», τον λόγο έχει η ίδια η ΕΠΟ και η αρμόδια επιτροπή δεοντολογίας. 

Για τον πατέρα Σπάθα και την ανακοίνωση του θα μπορούσαμε να πούμε ότι τον λόγο έχει η ίδια η κοινωνία. Σε ότι αφορά την πατρίδα μας, δυστυχώς υπάρχει ο φόβος τύποι του επιπέδου του πατέρα Σπάθα, όχι απλά να επιβιώνουν, αλλά να τους δίνετε και η ευκαιρία να καταλαμβάνουν υπεύθυνες θέσεις και αξιώματα, που έχουν σχέση με την υγιή ανάπτυξη του αθλητισμού της. Και μια τελευταία λέξη για τη Σούπερ Λίγκα. Παραμένει μια ελεγχόμενη «αγέλη». Αυτό είναι το χειρότερο από όλα.

ΥΓ: Ο αναγνώστης μας Θρασύβουλος Παπαδόπουλος παρεμβαίνει: «Πολλά και δραματικά συμβαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου. Βλέπω δυστυχώς όμως μια ανεξήγητη αδιαφορία από κάποιους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, να ασχοληθούν με αυτά. Τα σνομπάρουν ή υπάρχει κάποιος άλλος διαφορετικός λόγος;».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.