Μόνο ο Σμιθ δεν ήταν αρκετός για τον ΠΑΟΚ

Χρύσανθος Δοβλέτογλου17 Δεκεμβρίου 2019

Ήταν ΠΑΟΚ μόνο για ελάχιστα λεπτά και παρότι είχε τον Σμιθ σε μεγάλη μέρα (είχε 31 πόντους) δεν κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τη Σομπατέλι. Έχασε με 89-80 και μαζί πολλές από τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Κώστα Χαραλαμπίδη ήταν κακή στην άμυνα ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο και δεν είχε το καθαρό μυαλό να κάνει τις σωστές επιλογές όταν μείωσε μέχρι και τον έναν πόντο στο δεύτερο.

Κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση

Μπορεί θεωρητικά οι παίκτες του ΠΑΟΚ να ήθελαν τη νίκη επί της Σομπατέλι αλλά στην πράξη δεν το έδειξαν.

Κακή ως τραγική άμυνα, άστοχες επιλογές στην επίθεση με αποτέλεσμα να επιτρέψουν στην ουγγρική ομάδα να πάρει εύκολα το προβάδισμα και να το αυξάνει συνεχώς εκμεταλλευόμενη τα ελεύθερα τρίποντα.

Η διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν στο +5 για τη Σομπατέλι ποτ έγινε +14 με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με ένα τρίποντο του Φιλίποβιτς.

Ένα μικρό σερί του έδωσε ελπίδες

Παρότι ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την άμυνά του στο τρίτο δεκάλεπτο και η Σομπατέλι ήταν αρκετά άστοχη, δεν μπόρεσε να μειώσει όσο θα επιθυμούσε τη διαφορά (αυτή έφτασε μέχρι τους 17).

Αυτό ίσχυε μέχρι το τελευταίο του τρίλεπτο όταν με 8-0 σερί, έφτασε σε απόσταση 9 πόντων αυξάνοντας τις ελπίδες του για ανατροπή. Και υπήρχαν ακόμα δέκα αγωνιστικά λεπτά…

Ο Σμιθ πήρε το όπλο του

Ο Σμιθ είχε βρει ρυθμό και πήρε τον ΠΑΟΚ στις πλάτες του στην ύστατη προσπάθεια για τη νίκη. Με εκπλήκτικές ατομικές προσπάθειες και ασίστ έφερε την ομάδα του σε απόσταση βολής. Το 46-63 έγινε σε λίγα λεπτά 66-67.

Και πάλι, όμως αρκούσε ένα… μπλακ άουτ για να πάει και πάλι σε διψήφια διαφορά πόντων η Σομπατέλι με 66-78.

Ο Σμιθ δεν τα παρατούσε, ο ΠΑΟΚ μείωσε και πάλι στους 7, είχε την ευκαιρία να απειλήσει ακόμα περισσότερο αλλά εκεί έγινε η φάση του αγώνα.

Ο Μπεστ πετυχαίνει καλάθι, περιμένει να του δοθεί και φάουλ αλλά τελικά υποδεικνύονται βήματα. Αυτό το σφύριγμα προκάλεσε το ξέσπασμα του Νίκου Σταυρόπουλου και τελικώς την αποβολή του. Αυτό ήταν…

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 89-80 και πλέον το μέλλον του στη διοργάνωση δεν είναι ευοίνωνο.

ΠΑΟΚ (Χαραλαμπίδης): Μπεστ 10 (4/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σαρικόπουλος 7 (6 ριμπάουντ), Σμιθ 31 (8/15 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 6/6 βολές), Τσόχλας 3 (1), Γουίγκινς 9 (5 ριμπάουντ), Εγκεκέζε, Καραμανώλης, Νόουλς 13 (6/7 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Λούις 5 (2/9 σουτ), Μαργαρίτης 2, Σχίζας.

ΣΟΜΠΑΤΕΛΙ (Όκορν): Χούκερ 9 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Περλ 9 (3/10 σουτ, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ρέντικ 14 (7/12 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Βάραντι 13 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ουάσινγκτον 9 (3), Μπένκε 11 (2), Κάρι 6 (2), Φιλιποβίτι 10 (2), Λέικ 8.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.