Μόνο ο Ολιβέιρα μπορεί να πείσει ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε λάθος επιλογή

Κώστας Πετρωτός03 Νοεμβρίου 2022

Παίρνουμε αφορμή από το γκολ του Τσούμπα Ακπομ στο ματς της Μίντλεσμπρο κόντρα στην Χαλ του Δημήτρη Πέλκα προχθές, για να επανέλθουμε στο θέμα του φορ. Από το καλοκαίρι του 2021, όλες οι επιλογές που έκανε ο ΠΑΟΚ είχαν ένα όνομα: Νέλσον Ολιβέιρα. 

Αρχικά, προτιμήθηκε αντί του Κρμέντσικ (για τον οποίο, βέβαια, απαιτούνταν και 2,5 εκατομμύρια ευρώ για αγορά). Στην συνέχεια, ο Πορτογάλος… προσπέρασε τον Πρίγιοβιτς, καθώς προτιμήθηκε γιατί δεν είναι καθαρόαιμος φορ περιοχής. Ετσι, άρχισε η σεζόν, με τον Κάρολ Σφιντέρσκι επίσης στην ομάδα, αλλά προέκυψε ο σοβαρός τραυματισμός του Ολιβέιρα. Κάπως έτσι επανήλθε στην ζωή του ΠΑΟΚ ο Τσούμπα Ακπομ ως δανεικός, στην συνέχεια επέστρεψε και ο Τσόλακ. Τότε αποφασίστηκε να πουληθεί ο Σφιντέρσκι στη Σάρλοτ, έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ και ο ΠΑΟΚ να πορευτεί με Ακπομ και Τσόλακ. Προς το τέλος της σεζόν, ο Ολιβέιρα επανήλθε και ήταν τότε που ουσιαστικά είχε ληφθεί η απόφαση να μην επιχειρήσει ο ΠΑΟΚ να κρατήσει τον Ακπομ μία ακόμη σεζόν.

Παρότι ο Ολιβέιρα προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό, ο Λουτσέσκου επέλεξε να τον έχει ως πρώτη επιλογή και αυτό έκανε ακόμη μεγαλύτερη την επιθυμία του Τσόλακ να κυνηγήσει την μεταγραφή. Ίσως αυτό να βόλευε και τον ΠΑΟΚ γιατί θα έπαιρνε πίσω τα χρήματα που είχε δαπανήσει για την αγορά των δικαιωμάτων του Κροάτη. Η συνέχεια είναι γνωστή, με το χτύπημα στα πλευρά, την έλευση του Μπράντον, το πηγαινέλα του Κούτσια. Η γενική αίσθηση είναι ότι ο ΠΑΟΚ έκανε λάθος, ειδικά αυτό τον καλοκαίρι (γιατί πέρυσι δεν ήξερε κανείς ότι θα τραυματιστεί) που επέλεξε να επενδύσει στον Ολιβέιρα. Και αυτό μπορεί να το αλλάξει μόνο ο ίδιος με την απόδοσή του και τα γκολ μέσα στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.