Μόνο ο Γκαρσία μπορεί να παλέψει το αλαλούμ και να πει «όχι» στις σαχλαμαρίσιες μεταγραφές

Στέλιος Γρηγοριάδης30 Ιανουαρίου 2021

Αγαπητή Metrosport

Επαψε οριστικά και αμετάκλητα να με ενδιαφέρει το φετινό Πρωτάθλημα. Το έχει πάρει ο Ολυμπιακός και δεν δίνω δεκάρα για τις ομάδες που θα βγουν στην Ευρώπη; Ποια Ευρώπη; Το Κόνφερενς;

Μένει, λοιπόν, το ενδιαφέρον για το Κύπελλο, αλλά το μείζον για μένα είναι η δουλειά που θα γίνει στον ΠΑΟΚ ώστε να δούμε μια ομάδα αντάξια του ονόματος που “κουβαλάει”, μια ομάδα που θα μοιάζει στον νταμπλούχο ΠΑΟΚ.

Περιμένω να δω έναν ΠΑΟΚ που δεν θα “πνίγεται” στις προσωπικές γκάφες των παικτών του. Που δεν θα ταλαιπωρείται από κατώτερες ομάδες. Που θα αποδεικνύει στα ντέρμπι ότι είναι ανώτερος από τους αντιπάλους του. Που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά και θα ξέρει να παίρνει τους βαθμούς. Περιμένω να δω έναν ΠΑΟΚ που δεν θα παίζει με τη λογική “να βάλουμε ένα γκολ περισσότερο από αυτά που θα φάμε”. Εναν ΠΑΟΚ σοβαρό, με τσαγανό και με καλή “χημεία”.

Με άλλα λόγια, περιμένω ένα μικρό θαύμα, το οποίο πολύ αμφιβάλλω ότι μπορούν να το πετύχουν ο Πάμπλο Γκαρσία και αρκετοί από τους συγκεκριμένους παίκτες που διαθέτει. Ο Πάμπλο είναι ακόμη άπειρος και έχει να διαχειριστεί μια ομάδα που δεν δημιούργησε ο ίδιος, ούτε είχε την ευκαιρία να τη “δουλέψει” στη διάρκεια μιας κανονικής προετοιμασίας. Κανείς προπονητής δεν είναι θαυματοποιός. Ούτε αρκεί για την αναγέννηση μιας ομάδας η ψυχολογική ανάταση των παικτών. Μπορεί οι παίκτες να αισθάνονται μια χαρά, μπορεί να τα δίνουν όλα παίζοντας και για τον προπονητή τους, αλλά αυτά τα όλα να είναι λίγα και να μην αρκούν για να γίνει η ομάδα πρωταγωνίστρια. Είναι βέβαιο ότι στον ΠΑΟΚ αυτό ακριβώς συμβαίνει. Εκείνο που λείπει δεν είναι η διάθεση, ούτε η καλή ψυχολογία, αλλά η ποιότητα. Το έχουμε ξαναπεί: Τα “λάθη”, οι “λεπτομέρειες” και οι “άτυχες στιγμές” θα ήταν όλα λιγότερα αν η ποιότητα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ ήταν περισσότερη.

Επομένως, με δεδομένους τους παίκτες του ρόστερ, παλιούς και νεομεταγραφέντες, εκείνο που έχει να κάνει ο Γκαρσία είναι να τους “ξεσκονίσει” όλους, να καταλήξει σ' αυτούς που έχουν τα προσόντα να αγωνίζονται σε έναν μεγάλο ΠΑΟΚ, να ξεφορτωθεί το καλοκαίρι τους υπόλοιπους και να μη δεχτεί καμία από τις άπειρες... σαχλαμαρίσιες μεταγραφές που έγιναν στο παρελθόν χωρίς οι τότε προπονητές να βγάλουν άχνα. Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να θέλεις να κάνεις ομάδα πρωταθλήτρια και να σου φέρνουν, χωρίς καν να σε ρωτήσουν, τον Χατσερίντι, που είναι ήδη βετεράνος.

Εκείνο που εύχομαι είναι να κατορθώσει ο Γκαρσία να ανατρέψει το... αλαλούμ σύστημα με το οποίο λειτουργεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την υποστήριξη της ομάδας και όχι να πέσει κι αυτός θύμα του, όπως έπεσε ακόμη και ο νταμπλούχος Λουτσέσκου, γι' αυτό και απέδρασε με την πρώτη ευκαιρία. Αν δεν το καταφέρει αυτό ο “Ινδιάνος” δεν θα το καταφέρει κανείς.

ΥΓ. Ας το πάρουν χαμπάρι, έστω και τώρα, οι “συνεργάτες” του Ιβάν. Ο κύκλος του μεγάλου νταμπλούχου ΠΑΟΚ έκλεισε. Πρέπει να ανοίξει σύντομα ένας άλλος. Αλλά γι' αυτό χρειάζονται οργάνωση, γνώσεις και εξυπνάδα...

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.