Μόνο με αφαίρεση βαθμών ή και υποβιβασμό θα “στρώσουν” οι αποκρουστικοί ψευτοπαλικαράδες της πειραϊκής τρούμπας

Στέλιος Γρηγοριάδης10 Οκτωβρίου 2020

Αγαπητή Metrosport

Oταν βγήκαν να μιλήσουν δημόσια ο Μιχαλολιάκος της “Χρυσής Αυγής” και τα εξαπτέρυγά του έπρεπε αμέσως να καταδικαστούν στη συνείδηση όλων των Ελλήνων και όχι να βρεθούν μισό εκατομμύριο άνθρωποι να πάνε να τους ψηφίσουν.

Αντίστοιχα, μόνο μ' αυτή την αποκρουστική εικόνα, θα έπρεπε να τιμωρηθεί με αυστηρή ποινή ο Ολυμπιακός. Μπορεί η αισθητική και οι αντιλήψεις του Μαρινάκη να μην του επιτρέπουν να αντιληφθεί ότι ο Ολυμπιακός εξευτελίζεται όχι μόνο με τη δική του παρουσία, αλλά και του Καραπαπά (τον οποίο μάλιστα προήγαγε σε αντιπρόεδρο της ΠΑΕ!), ωστόσο τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα δεν θα είχαν σε κανέναν να απολογηθούν εάν επέβαλαν ποινή στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις αισχρότητες του αντιπροέδρου της στα Γιάννινα... χωρίς καν να εκδικάσουν την υπόθεση.

Χθες ο καλός και σεβάσμιος αυτός κύριος επρόκειτο να απολογηθεί στην πειθαρχική της Σούπερ Λίγκα και πήρε αναβολή για τις 15 του μήνα. Μετά από όσα είδαμε όλοι και μετά από όσα γράφτηκαν στο Φύλλο Αγώνα, ρωτάω τι νόημα έχει να απολογηθεί. Να πάει να πει τι; Οτι δεν τραμπούκισε τους διαιτητές; Οτι δεν τους “έλουσε” με ακατάσχετο υβρεολόγιο; Οτι δεν τους απείλησε; Η μήπως θα πάει να ζητήσει συγνώμη επειδή απλώς του ξέφυγαν δυο-τρία λογάκια παραπάνω;

Το ελεεινό φαινόμενο με τους ίδιους τρισάθλιους πρωταγωνιστές το ζήσαμε μεγαλοπρεπώς και πέρσι. Ολη τη χρονιά οι πάντες, από τον Αυγενάκη μέχρι τους δικαστές και τους αθλητικούς εισαγγελείς, φέρθηκαν σ' αυτούς τους τύπους και την ομάδα τους με το “σεις” και με το “σας”. Εξέθρεψαν με την ανοχή τους ένας θηρίο, το οποίο είναι έτοιμο να κατασπαράξει τους πάντες και το έδειξε με την πρώτη κιόλας απώλεια βαθμών του Ολυμπιακού στο φετινό Πρωτάθλημα.

Ως εδώ και μη παρέκει. Αν αυτή η ερυθρόλευκη στρατηγική (γιατί σκόπιμη είναι η πολιτική τους και δεν απορρέει μόνο από το ποιόν τους...) δεν παταχθεί με εξοντωτικές ποινές θα έχουμε και φέτος ένα Πρωτάθλημα που θα το κάνει συνεχώς άνω-κάτω ο Ολυμπιακός... μέχρι να το πάρει.

Προτείνω να ξυπνήσουν επιτέλους οι μονίμως ευρισκόμενοι σε λήθαργο παράγοντες όλων των ομάδων και να απαιτήσουν να αλλάξει (σε πολλά σημεία και όχι μόνο σ' αυτό) ο τρύπιος από χίλιες μεριές πειθαρχικός κώδικας, ώστε στις περιπτώσεις της απόπειρας χειραγώγησης διαιτητών και των υβριστικών δηλώσεων να προβλέπονται ποινές αφαίρεσης βαθμών, ή ακόμη και υποβιβασμός. Μόνο έτσι θα στρώσουν οι ψευτοπαλικαράδες της πειραϊκής τρούμπας και όσοι ίσως τους ζηλεύουν και θέλουν να τους μιμηθούν.

ΥΓ. Λένε ότι ο Κλάτενμπεργκ ετοιμάζει φάκελο με τα “ανδραγαθήματα” των ερυθρόλευκων “ιπποτών” για να τον στείλει στην ΟΥΕΦΑ. Μακάρι. Και μακάρι να ξυπνήσει και η ΟΥΕΦΑ για να καταλάβει ποιοι γελοιοποιούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.