Μόνο με 13 ενεργούς παίκτες δύσκολα θα «βγάλει» ο ΠΑΟΚ τα πλέι οφ, οπότε...

Στέλιος Γρηγοριάδης19 Μαρτίου 2023

Αγαπητή Μetrosport

Aδύνατο να μην πονάω. Αδύνατο να μην έχω θυμό. Αδύνατο να ξεχάσω. Αδύνατο να συγχωρήσω. Αδύνατο να πάψω να ζητώ απονομή δικαιοσύνης για το έγκλημα στα Τέμπη. Απονομή δικαιοσύνης για ΟΛΟΥΣ τους ενόχους.


Ας δούμε ποιοi είναι οι παίκτες του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκαν σε περισσότερα από τα μισά ματς στις 26 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος, δηλαδή σε 14 και περισσότερα.

Σε 24 ματς: Koτάρσκι, Ινγκασον, Ολιβέϊρα.

Σε 23 ματς: Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Ντάντας.

Σε 21 ματς: Σβαμπ, Κωνσταντέλιας.

Σε 20 ματς: Κουλιεράκης.

Σε 19 ματς: Σάστρε, Τόμας, Μπίσεσβαρ.

Σε 17 ματς: Ράφα Σοάρες.

Σε 14 ματς: Ελ Καντουρί.

(Με 13 ματς είναι μόνο ένας, ο Φιλίπε Σοάρες, αλλά με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Μόνο 364 λεπτά. Τέσσερα 90λεπτα. Ελάχιστα μέσα στα 26).

Σύνολο, λοιπόν, 15 παίκτες. Από αυτούς, όμως, ο Ελ Καντουρί και ο Μπίσεσβαρ έχουν επίσης πολύ λίγο συνολικό χρόνο συμμετοχής. 605 λεπτά ο Ελ Καντουρί, 544 ο Μπίσεσβαρ. Χονδρικά, έξι 90λεπτα ο καθένας. Ελάχιστα μέσα στα 26. Και, μάλιστα, χωρίς να έχουν προσφέρει το παραμικρό. Ετσι, μας μένουν 12 παίκτες, που έχουν χρόνο μεγαλύτερο των 1.000 λεπτών, συν τον Τόμας, που έχει μεν μόνο 718 λεπτά σε 19 ματς, αλλά έχει προσφέρει σημαντικά και έχει πετύχει και τέσσερα γκολ.

Αυτοί είναι όλοι κι όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ που τράβηξαν το κουπί στην κανονική περίοδο. 13 παίκτες ήταν ο βασικός κορμός αυτής της ομάδας, που τώρα μπαίνει στη μάχη των πλέι οφ φιλοδοξώντας να κατακτήσει το Πρωτάθλημα, ή, στη χειρότερη περίπτωση, τη δεύτερη θέση για να παίξει στα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Σ' αυτούς τους 13 παίκτες βασίστηκε η πορεία του ΠΑΟΚ στο φετινό Πρωτάθλημα. Σ' αυτούς τους 13 αξίζουν συγχαρητήρια γιατί ήταν λίγοι και κατάφεραν πολλά. Κι αν δεν είχαν κλαπεί εν ψυχρώ τουλάχιστον τέσσερις βαθμοί, θα φαινόταν σήμερα ξεκάθαρα ότι κατάφεραν ακόμη περισσότερα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν τώρα είναι δύο. Το πρώτο: Μπορούν να αντέξουν αυτοί οι 13 παίκτες στην εξαντλητική διαδικασία των 10 αγωνιστικών μέσα σε 45 μέρες; Το δεύτερο: Από πόσους και ποιους άλλους παίκτες μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει σημαντική βοήθεια στα πλέι οφ;

Πειστικές απαντήσεις μπορούν να δοθούν μόνο πάνω στο χόρτο από το ίδιο το ρόστερ και από τον Ραζβάν Λουτσέσκου με τη διαχείριση και το κοουτσάρισμα που θα κάνει. Πάντως, είναι βέβαιο ότι οι 13 του βασικού κορμού πρέπει να αντέξουν στην κούραση και, ταυτόχρονα, να αποφύγουν τιμωρίες και τραυματισμούς. Ολα θα εξαρτηθούν, πολύ απλά, από τη μαγκιά τους. Από τη θέλησή τους. Από τον χαρακτήρα τους.

Από εκεί και πέρα, οι παίκτες που καλούνται να πλαισιώσουν επάξια τους 13 είναι αυτονόητα οι Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Κούρτιτς, Βιειρίνια, Κετζιόρα, Λύρατζης, Τσαούσης, Νάσμπεργκ, Κάργας, Φιλίπε Σοάρες, Τάισον, ακόμη και ο Τζίμας, αν τον χρησιμοποιήσει ο Λουτσέσκου. Υπάρχει, δηλαδή, μια δεξαμενή ακόμη 12 παικτών, από τους οποίους άλλοι πρέπει να ξεπεράσουν (εάν είναι εφικτό) τους τραυματισμούς τους για να μπουν και να προσφέρουν και άλλοι, όταν παίξουν και όσο παίξουν, να σταθούν αντάξιοι των απαιτήσεων της ομάδας. Συν τον πιτσιρικά, που είναι φυσικά ο τελευταίος που θα φορτωθεί στην πλάτη του ευθύνες για την έκβαση που θα έχουν για τον ΠΑΟΚ τα πλέι οφ.

Ας μη γελιόμαστε: Με μόνο 13 ενεργούς παίκτες δεν “βγαίνουν” τα πλέι οφ. Εφτασε η στιγμή να αποδείξουν και οι υπόλοιποι του ρόστερ ότι αξίζουν να φορούν τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ηρθε η στιγμή που η ομάδα θα τους χρειαστεί και όλοι πρέπει να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να πετύχει τον στόχο της.

ΥΓ. Ταυτόχρονα, ήρθε η στιγμή να φανεί ξεκάθαρα πόσες πολλές ή λίγες ποιοτικές προσθήκες θα χρειαστεί

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.