Μόνο μ’ αυτή τη θηριώδη σωματοδομή α-λα Πασχαλάκη σε πείθει ο Κοτάρσκι

Στέλιος Γρηγοριάδης28 Ιουνίου 2022

Χάρηκα ακούγοντας χθες στο Metropolis 95.5 τον πρόεδρο της Γκόριτσα να μιλάει για τον Ντομινίκ Κοτάρσκι και βλέποντας τον ίδιο τον Κροάτη τερματοφύλακα στο βίντεο της σύντομης παρουσίασής του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ποτέ, βέβαια, δεν πρέπει να προεξοφλούμε, αρνητικά ή θετικά, την πορεία ενός ποδοσφαιριστή σε μια ομάδα, γιατί εξαρτάται από χίλιους δυο παράγοντες, έχω όμως την αίσθηση ότι αυτός ο πιτσιρικάς θα αφήσει εποχή. Μακάρι φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ και όχι κάποιας άλλης επειδή πολύ σύντομα θα έχει μοσχοπουληθεί.

Ο πρόεδρος της Γκόριτσα προεξοφλεί ότι θα είναι ένας από τους τρεις τερματοφύλακες που θα πάει με την Εθνική Κροατίας στο Μουντιάλ. Αν συμβεί, θα είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Εξίσου σημαντική με το γεγονός ότι, όπως ο ίδιος είπε, ήθελε να τον κρατήσει ο Αγιαξ και τον ζήτησε και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Τόνισε, όμως, ο πρόεδρος της Γκόριτσα και το εξής: “Είναι ένας εξαιρετικός γκολκίπερ, με σταθερό χαρακτήρα και η ζωή του όλη είναι εστιασμένη στο ποδόσφαιρο”. Να, λοιπόν, το πιο σημαντικό απ’ όλα. Οταν έχεις προσόντα και όταν έχεις αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο ενώ μόλις τώρα μπήκες στην τρίτη δεκαετία της ζωής σου, χωρίς να σε ενδιαφέρει η… καλή ζωή, πάει να πει ότι είσαι ένας συνειδηοποιημένος, σοβαρός, υπεύθυνος επαγγελματίας, γεμάτος με φιλοδοξίες για μια λαμπρή καριέρα. Τέτοιοι χαρακτήρες, τέτοιες προσωπικότητες, τέτοιοι αληθινοί αθλητές, που δουλεύουν σκληρά, είναι αυτοί που προοδεύουν κι αυτοί που προσφέρουν στις ομάδες τους.

Από την άλλη, είδα τον Κοτάρσκι και εντυπωσιάστηκα με το… θηριώδες παράστημά του. Με σωματοδομή εντυπωσιακή, παρόμοια του Πασχαλάκη, αν μη τι άλλο σου γεμίζει το μάτι. Μιλάμε για θηρίο. Το οποίο είπε και κάτι που έχει τη δική του σπουδαιότητα: “Αρχισα να μιλάω πριν από δύο μήνες με τον ΠΑΟΚ και οι άνθρωποί του μου έδειξαν ότι με θέλουν πολύ. Με κέρδισε η ξεκάθαρη στάση του Λουτσέσκου απέναντί μου”.

Ο Λουτσέσκου, λοιπόν, ασχολήθηκε προσωπικά με τον Κοτάρσκι, του μίλησε, του εξηγήθηκε και συνέβαλε στο να πειστεί να έρθει στον ΠΑΟΚ. Κι αυτό σημαίνει ότι ο Ρουμάνος ξέρει πολύ καλά ποιον τερματοφύλακα επέλεξε να εμπιστευθεί. Δεν τον πήρε για να έχει έναν ακόμη νεαρό τερματοφύλακα μαζί του. Τον πήρε για να είναι ο βασικός. Γιατί ο ίδιος ο Κοτάρσκι ξεκαθάρισε ότι δεν θέλησε να μείνει στον Αγιαξ και να κάθεται στον πάγκο ή να παίζει με τη Β ομάδα, αλλά αποφάσισε να πάει σε μια άλλη ομάδα με την οποία θα αγωνίζεται.

Ομολογώ ότι έχω μεγάλη περιέργεια να δω όλους τους νέους παίκτες του ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο, αλλά την πιο μεγάλη για τον νεαρό Κροάτη τερματοφύλακα. Γιατί άρχισα να τον πιστεύω χωρίς να τον έχω δει να παίζει ποτέ και ξέροντας ότι είναι άπειρος.

ΥΓ. Τώρα πια έρχεται μάλλον η ώρα για έναν καλό φορ. Ετσι κύριοι;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.