«Μόνο δύο περιπτώσεις παιδιών χωρίς μάσκες στη Κεντρική Μακεδονία»

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης, διευθυντής εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων.

«Πήγαμε καλά στο εκπαιδευτικό κομμάτι, άνοιξε και το πιο απομακρυσμένο σχολείο και τα βιβλία ήταν όλα στη θέση τους. Η συνεργασία με τους Δήμους ήταν άριστη, ενώ όσον αφορά την ασφάλεια των μαθητών ήρθαν όλες οι μάσκες. Όλα τα παιδιά είχαν, μόνο δύο περιπτώσεις αναφέρθηκαν σε όλη την Κεντρική Μακεδονία για παιδιά χωρίς μάσκα. Τέτοια περιστατικά τα αντιμετωπίζουμε παιδαγωγικά. Είμαστε εδώ για να λύνουμε τα προβλήματα. Εντυπωσιάστηκα από τα μικρά παιδάκια που φορούσαν την μάσκα χωρίς να αντιδρούν, κόντρα στο κλίμα που πήγε να διαμορφωθεί» είπε αρχικά και συνέχισε:  

«Δεν γίνεται απολύμανση στους χώρους, μόνο όταν υπάρχουν κρούσματα. Γίνεται απλά η καθαριότητα από τον Δήμο, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Στα πολλά κρούσματα μπορεί να κλείσει το σχολείο. Είναι μία σύνθεση κατάσταση, παίζει ρόλο και η περιοχή που βρίσκεται το σχολείο. Παίρνουμε όλα τα μέτρα, τηρούμε όλες τις οδηγίες. Υπάρχουν δύο μεγέθη μασκών, το μικρότερο και το μεγαλύτερο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.