Μόνο από τους ποδοσφαιριστές, μόνο στο γήπεδο, παίζεται το ποδόσφαιρο...

Στέλιος Γρηγοριάδης20 Φεβρουαρίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Oι (εν πολλοίς... αμπελοφιλοσοφικές) αναλύσεις ανήμερα του αγώνα δεν έχουν κανένα νόημα. Οταν έρχεται η ώρα να “μιλήσουν” οι παίκτες των ομάδων στο γήπεδο, αυτό μόνο έχει αξία και όχι οι θεωρίες του καθενός από όλους εμάς τους υπόλοιπους. 

Σήμερα, λοιπόν, περιμένω με ενδιαφέρον τι έχουν να μας “πουν” ο Αρης και ο ΠΑΟΚ και, με δεδομένο ότι αυτό το ματς γίνεται στη σκιά του χαμού του Αλκη, που ποτέ δεν θα ξεπεράσουμε και ποτέ δεν θα ξεχάσουμε, προτιμώ να πω κάτι άλλο. Κάτι που είναι αυτονόητο, αλλά θα είναι ταυτόχρονα και ζητούμενο όσο θα υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που δεν μοιάζουν με τους πολλούς, τους κανονικούς ανθρώπους.

Σήμερα δύο ομάδες θα παίξουν ποδόσφαιρο. Θα συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι με έπαθλο τους τρεις βαθμούς. Ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός θα κερδίσει, ίσως να έχουμε και ισοπαλία. Υστερα και οι δύο ομάδες θα στρέψουν την προσοχή τους στον επόμενο αγώνα τους, αφήνοντας πίσω τον σημερινό.

Από αυτό το ματς δεν θα κριθεί ούτε ποιος είναι πιο μεγάλος σύλλογος, ούτε ποιος έχει πιο μάγκες οπαδούς, ούτε ποιος είναι το αφεντικό της πόλης και ό,τι άλλο φαιδρό προσφέρεται μόνο για καζούρα και για ανούσιες καφενειακές συζητήσεις.

Αυτόν τον αγώνα θα τον παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι των δύο αντιπάλων και είτε θα ευχαριστηθούν με το ποδόσφαιρο που θα δουν, είτε θα τον ξεχάσουν γρήγορα γιατί δεν θα προσφέρει καλό θέαμα. Οι μεν θα χαρούν για τη νίκη, οι δε θα στενοχωρηθούν με την ήττα, με την ισοπαλία δεν θα μείνει κανένας ευχαριστημένος, αλλά, με τη λήξη κιόλας, το αποτέλεσμα του επόμενου αγώνα θα έχει και για τις δύο πλευρές μεγαλύτερη σημασία από το αποτέλεσμα του σημερινού.

Οι φυσιολογικοί οπαδοί των δύο ομάδων δεν θα έχουν κανένα λόγο να συνεχίσουν εκτός γηπέδου την κόντρα που είχαν οι δύο ομάδες εντός γηπέδου. Ξέρουν ότι το παιχνίδι που λέγεται ποδόσφαιρο παίζεται εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου από τους ποδοσφαιριστές. Από κανέναν άλλον και πουθενά αλλού. Οι ομάδες παλεύουν στο γήπεδο για να κερδίσουν τους βαθμούς και τους τίτλους, οι οπαδοί δεν έχουν λόγους να παλεύουν μεταξύ τους ούτε στο γήπεδο ούτε έξω από το γήπεδο γιατί, πολύ απλά, δεν έχουν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν τίποτε.

ΥΓ. Από αυτή την αγωνιστική, κάνουμε ένα βήμα προς την “κανονικότητα” με το 50% της χωρητικότητας των κερκίδων στα γήπεδα. Μακάρι να γεμίσουν όλα τα γήπεδα έστω κατά το ήμισυ. Μακάρι να πάμε γρήγορα στο 100% και πάλι να γεμίζουν όλα. Να γεμίζουν και ποτέ να μην ξανααδειάσουν. Οχι μόνο γιατί δεν θα μας απειλεί ο κορωνοϊός, αλλά και γιατί θα έχουν εκλείψει όλοι οι λόγοι για τους οποίους τα ελληνικά γήπεδα πολύ σπάνια γέμιζαν ή έμεναν σχεδόν άδεια κι ας μην είχαμε κορωνοϊό...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.