Μόνη στην κορυφή μετά από 3.5 χρόνια!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας21 Σεπτεμβρίου 2021

Ηταν Φεβρουάριος του 2018. Από τότε έχει να βρεθεί η Νάπολι μόνη της στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Serie A.
Μετά από 3.5 και πλέον χρόνια, οι “παρτενοπέι” με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι φέτος στον πάγκο τους έχουν κάνει δυναμική εκκίνηση στο Πρωτάθλημα.

Είναι η μοναδική ομάδα στην ιταλική Λίγκα με τέσσερις νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια. Το εντυπωσιακό 4-0 στο Ούντινε, κόντρα σε μία καλή ομάδα, η οποία επίσης είχε ξεκινήσει πολύ καλά, αποτελεί αναμφίβολα σημείο αναφοράς.


Επιθετικός πλουραλισμός

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ο επιθετικός της πλουραλισμός. Η ομάδα από τον Νότο της Ιταλίας έχει εννιά διαφορετικούς σκόρερ στα 10 γκολ Πρωταθλήματος.

Απίστευτο, έτσι; Ραχμάνι, Ρουίθ, Οσιμέν, Πετάνια, Ινσίνιε, Λοσάνο, Πολιτάνο και Ελμάς έχουν βρει δίχτυα από μία φορά.


Το επίτευγμα του Κουλιμπαλί

Πρώτος σκόρερ είναι ο εκ των αρχηγών και στόπερ της Νάπολι. Ο 30χρονος Καλιντού Κουλιμπαλί, με δύο γκολ, διανύει την έβδομη χρονιά του στη Νάπολι. Αν και κεντρικός αμυντικός, τη σεζόν 2017-18 έφτασε τα πέντε γκολ, η οποία ήταν και η πλέον παραγωγική του όσον αφορά το σκοράρισμα.

Εβαλε το νικητήριο γκολ με τη Γιουβέντους, σκόραρε και με την Ουντινέζε στην εκτός έδρας απόλυτα πετυχημένη απόδραση στη "Dacia Arena".

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, στη Serie A, πετυχαίνει γκολ σε δύο συνεχόμενες αναμετρήσεις.

Ισοφάρισε το ρεκόρ

Την ίδια στιγμή, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με το 4/4, στην εκκίνηση του Πρωταθλήματος.

Το είχε κάνει ξανά, άλλωστε, στο πρόσφατο παρελθόν, όταν ήταν στον πάγκο της Ιντερ, τη σεζόν 2017-18. Πάλι είχε κάνει τέσσερις σερί επιτυχίες στην αρχή.

Στο προσεχές παιχνίδι με τη Σαμπντόρια ο νυν τεχνικός της Νάπολι καλείται να το ξεπεράσει, αφού τότε με την Ιντερ είχε φέρει ισοπαλία στην 5η αγωνιστική με την Μπολόνια (1-1).


Αήττητο, “Σαν Πάολο” και άμυνα

Η Νάπολι δεν έχασε ούτε στην Ευρώπη, μετά το ισόπαλο 2-2 με τη Λέστερ για τους ομίλους του Europa League.

Στην Ιταλία, έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ. Είναι η καλύτερη άμυνα, από κοινού με τη Μίλαν. Εντάξει, είναι ακόμη πολύ νωρίς, ωστόσο είναι λογικό οι οπαδοί της Νάπολι να σκέφτονται σε βάθος χρόνου την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Αλλωστε, φέτος η Γιουβέντους παραπαίει. Δεν έχει νίκη. Οι ομάδες του Μιλάνου δεν είναι άτρωτες, αφού έχασαν βαθμούς, ενώ ο Σπαλέτι και οι παίκτες του δείχνουν ικανοί να το παλέψουν μέχρι τέλος.

Στη Νάπολι, ωστόσο, παραμένουν προσγειωμένοι. Ο αρχηγός της Νάπολι, Λορέντσο Ινσίνιε, μετά το επιβλητικό 4-0 στο Ούντινε, έστειλε μήνυμα: «Δεν σημαίνει τίποτα, που βρισκόμαστε στην κορυφή. Ξέραμε πως παίξαμε καλά, δεν είναι εύκολο να πας στο Ούντινε και να πετύχεις 4 γκολ. Παραμένουμε ταπεινοί και προσγειωμένοι, συνεχίζουμε την δουλειά. Δεν μπορείς να ηρεμήσεις, μόνο να δουλεύεις» και πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις τον αγώνα, τα γκολ θα έρθουν».

Στα επόμενα πέντε παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις η Νάπολι έχει τρία εντός έδρας παιχνίδια.

Την Πέμπτη (23/9), βέβαια, οι “παρτενοπέι” ταξιδεύουν στη Γένοβα για να παίξουν πάλι εκτός με τη Σαμπντόρια για την εμβόλιμη 5η αγωνιστική στη Serie A.

Ακολουθεί εντός το ματς με την Κάλιαρι (26/9) και πάλι εντός έδρας αναμέτρηση, αλλά για την Ευρώπη, με τη Σπάρτακ Μόσχας (30/9). Ταξίδι στη Φλωρεντία για σκληρό τεστ με την επίσης ανεβασμένη και φορμαρισμένη Φιορεντίνα (3/10), για να φιλοξενήσει μετά την Τορίνο (17/10).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.