Μονεμβασιώτης για Λίγκα: «Δεν θέλαμε εκπρόσωπο από μεγάλη ομάδα» - Τι είπε για το ΠΑΟΚ-Απόλλων

Metrosport Team27 Οκτωβρίου 2021

Ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τα οικονομικά προβλήματα των μικρομεσαίων ομάδων της Super League 1 και τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

«Δεν έχει σχέση το αίτημά μας με τα θέματα της επικαιρότητας. Είναι για να αλλάξει η διαδικασία που αφορούν τις εμφανίσεις. Έχουμε μία επετειακή φανέλα και μας την έκοψαν γιατί ήταν πολύ φορτωμένη. Δηλαδή έχεις δικαίωμα να μπορείς να βάλεις δύο χορηγούς και όχι τρεις» είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος για την προεδρία του Μποροβήλου στην Λίγκα:

«Έτσι φαίνεται. Θα πάει μέχρι το καλοκαίρι. Εμείς θέλαμε εκπρόσωπο από μικρή ομάδα, δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση από μεγάλη ομάδα γιατί εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντά τους. Είχαμε τα προηγούμενα χρόνια από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και οι τρεις έφυγαν και έμεινε πίσω το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν είδαμε πρόοδο. Είδαμε, για παράδειγμα, να μιλάνε για κεντρική διαχείριση και όταν έφυγαν ήταν με τα συμφέροντα της ομάδας τους.

Ο Ολυμπιακός, για την κεντρική διαχείριση, δεν έλεγε τι ξεκάθαρα θέλει. Αυτό που κάνει το έκαναν και άλλοι μεγάλοι. Πήραν συμβόλαιο και μετά είπαν κεντρική διαχείριση. Τώρα οι μικροί δεν έχασαν τίποτα από την απόφαση του Ολυμπιακού γιατί δεν είχαν κερδίσει και τίποτα. Ήταν μόνο στα λόγια η κεντρική διαχείριση. Σε όλη αυτή την ιστορία το μόνο που κέρδισαν οι μικρομεσαίες ομάδες ήταν που πήραν η καθεμία 200.000 ευρώ. Και πάλι την μερίδα του λέοντος την πήραν οι μεγάλοι.»

Τόνισε ότι: «Όλοι οι Υπουργοί μιλάνε για την βία. Έρχονται από τη ΟΥΕΦΑ κάνουν τα μπάνια τους και δεν καταλαβαίνουν ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα. Δεν είναι βία. Είναι χρεοκοπημένο. Δεν υπάρχει μικρομεσαία ομάδα που να είναι βιώσιμη. Όλοι οι μικρομεσαίοι λίγο πολύ βάζουν το χέρι στην τσέπη. Το 1,4 εκατ. ευρώ από το στοίχημα ήταν μεγάλη ανάσα. Με αυτό το ποσό όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν και έχουν επενδύσει σε αυτό το έσοδο. Είδατε ο ΠΑΣ Γιάννινα την 1η αγωνιστική πήρε τη νίκη στην Τούμπα. Μία μικρομεσαία ομάδα έχει έσοδα μέχρι 3,5 εκατ. ευρώ και θέλει μίνιμουμ 4,5 για να κάνεις μία σωστή ομάδα. Έχουμε κάποιες ομάδες που παλεύουν για να είναι επαγγελματικές.»

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα υπογράμμισε: «Θα ανέβει ο Απόλλωνας να παίξει ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν είμαστε σε καλή κατάσταση. Κάναμε μεταγραφές γιατί θέλαμε να ανέβει επίπεδο η ομάδα, αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει. Δεχόμαστε εύκολα γκολ. Τώρα η ομάδα είναι πιο σφιχτή, αλλά είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι πονάνε τα μάτια μας περισσότερο από πέρσι...»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.