Μοναστηρλής: «Μου δίνει έξτρα κίνητρο η παρουσία του Κοτάρσκι στην πρώτη ομάδα»

Πέτρος Χαριζακλής11 Δεκεμβρίου 2022

Γεννημένος τον Μάρτιο του 2004, ο Δημήτρης Μοναστηρλής έχει λίγους μήνες που ενηλικιώθηκε. Ο νεαρός πορτιέρο του ΠΑΟΚ Β χρειάστηκε δύο φορές στον αγώνα των «ασπρόμαυρων» κόντρα στον Ηρακλή Λάρισας και φώναξε παρών. Ο 18χρονος τερματοφύλακας, είναι ένας εκ των πέντε που παίζουν στη δεύτερη ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ενώ παίρνει χρόνο συμμετοχής και στην Κ19. Είναι ο πιο μικρός από την πεντάδα των πορτιέρο και μίλησε στο Metrosport.gr μετά το τέλος του αγώνα με την ομάδα της Λάρισας.

Ο Μοναστηρλής μίλησε για τη νίκη της ομάδας του, τις αλλαγές στο ημίχρονο που έκαναν την διαφορά, αναφέρθηκε στις επεμβάσεις του αλλά και στον Κοτάρσκι που αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα και δίνει κίνητρο στον ίδιο να σκέφτεται τον ίδιο κάτω από τα δοκάρια της πρώτης ομάδας. Επίσης, ο πρωταθλητής με τις Κ15, Κ17 και Κ19 του ΠΑΟΚ σχολίασε τη μετάβαση από το ποδόσφαιρο ακαδημιών στη Σούπερ Λιγκ 2 αλλά και την κλήση του στην Εθνική Νέων.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Από το πρώτο λεπτό μπήκαμε συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο, δεν αφήσαμε πολλά περιθώρια στον αντίπαλο. Ελέγχαμε το παιχνίδι, είχαμε την κατοχή και γι’ αυτό εξελίχθηκε με αυτόν τον τρόπο» τόνισε στο πρώτο του σχόλιο για το παιχνίδι.

Για την διαφορά πρώτου και δεύτερου μέρους: «Και στο πρώτο μέρος είχαμε φάσεις, στο δεύτερο έπαιξαν ρόλοι οι αλλαγές που έγιναν. Μας βοήθησαν. Στο ημίχρονο μας μίλησε ο κόουτς, μπήκαμε ακόμη πιο συγκεντρωμένα και γι΄αυτό δημιουργήσαμε περισσότερες φάσεις και βάλαμε και τρία τέρματα».

Για την καθοριστική επέμβασή του ίδιου στο πρώτο μέρος: «Οποιαδήποτε στιγμή αν ο αντίπαλος έβαζε γκολ, θα δυσκόλευε το παιχνίδι. Αυτή είναι η δουλειά του τερματοφύλακα, όταν μπορεί να επεμβαίνει για να μην δέχεται γκολ η ομάδα του. Είναι πιο δύσκολο όταν η ομάδα σου έχει την κατοχή, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος συνεχώς και έτοιμος να βοηθήσεις την ομάδα σου».

Με το βλέμμα στο μέλλον, ο Μοναστηρλής απάντησε για την παρουσία του Κοτάρσκι στην πρώτη ομάδα. «Σίγουρα μου δίνει κίνητρο βλέποντας τον Κοτάρσκι στην πρώτη ομάδα και μάλιστα πως μπορούμε να καταφέρουμε πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα» σημείωσε.

Για την μετάβαση από το ποδόσφαιρο των ακαδημιών στον ΠΑΟΚ Β: «Εχει μεγάλη διαφορά με το ποδόσφαιρο των ακαδημιών, όμως γίνεται σταδιακά, με την προετοιμασία, τα φιλικά. Όλα αυτά μας βοηθούν να μπούμε πιο έτοιμοι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο ρυθμός είναι πιο δύσκολος, υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες και όλοι είναι επαγγελματίες».

Η τελευταία ερώτηση αφορούσε την κλήση του ίδιου αλλά και πολλών παικτών των ακαδημιών του ΠΑΟΚ στην Εθνική Νέων. «Ότι είμαστε στην Εθνική, δεν σημαίνει πως ξεχνάμε τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Όταν είμαστε πολλά παιδιά μαζί μας δίνει κίνητρο για να δουλέψουμε περισσότερο, να είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι για τα ματς της Εθνικής και για τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ» κατέληξε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.