Μοναστηρλής: Η μοριοδότηση για τις Πανελλήνιες και η... αδικία για τα παιδιά των ΠΑΕ

Metrosport Team24 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Σταμάτης Μοναστηρλής.

Ο πατέρας του Δημήτρη Μοναστηρλή, γκολκίπερ των ακαδημιών του ΠΑΟΚ στις ηλικίες Κ15, Κ17 και Κ19, μίλησε για τα όσα ισχύουν στη μοριοδότηση των αθλητών των ΠΑΕ ενόψει των Πανελληνίων Εξετάσεων αλλά και τα σημεία εντοπίζεται η αδικία υπόθεση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε επί του θέματος: «Τα παιδιά στις ηλικίες αυτές, των Κ15 δεν αναγράφονται στους πίνακες επιτυχώντων της Γ.Γ.Α καθώς είναι ιδιωτικές ΠΑΕ. Αυτό ίσχυε πάντα και είναι κάτι που εμείς το θεωρούμε πολύ άδικο για τα παιδιά. Για να πάρει κάποιο παιδί μόρια για τις εξετάσεις του, μπορεί να το κάνει από την ΕΠΣ, αλλά και τις Εθνικές. Αξίζει να σημειωθεί πως στις μικτές ομάδες των ΕΠΣ, δεν μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά των ΠΑΕ, κάτι που είναι άδικο».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Στις επαγγελματικές ομάδες, δεν είναι εύκολο να λείψει ένα παιδί για τις ανάγκες διαβάσματος, ενώ στα ερασιτεχνικά σωματεία είναι πιο ελαστικά τα πράγματα. Αν έρθει ο κύριος Αυγενάκης και η κυρία Κεραμέως μία εβδομάδα μαζί μου στις υποχρεώσεις του παιδιού μου, ας δουν αν μπορεί το παιδί να ανταποκριθεί σε αυτές τις υποχρεώσεις».

Ενώ για τις κινήσεις που έχουν δρομολογηθεί, ανέφερε: «Εμείς προτείναμε καθώς λόγω κορωνοϊού τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ δεν έγιναν, να πάρουν τη μοριοδότηση τα παιδιά των ομάδων της Superleague καιθώς τα πρωταθλήματά τους διεξήχθησαν κανονικά. Αυτό είναι άδικο για τα παιδιά τα οποία μπορεί να μην πετύχουν στον χώρο του ποδοσφαίρου και έτσι θα μπορούν να εξασφαλίσουν κάτι για το μέλλον τους. Υπάρχει επίσης  το δυσάρεστο περιστατικό με πολλά παιδιά να αφήνουν το σχολείο για τις αυξημένες υποχρεώσεις τους στο ποδόσφαιρο και αυτό δεν βοηθάει την παιδεία και την εκπαίδευση τους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.