Μόλις σοβαρεύτηκε ο ΠΑΟΚ καθάρισε την πρόκριση

Γιώργος Καστάνης11 Φεβρουαρίου 2021

Τα αστεία λάθη που έγιναν στο πρώτο 25λεπτο της αναμέτρησης σε συνδυασμό με την αφέλεια που διέκρινε τους παίκτες, κυρίως στην μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας διαμόρφωσαν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (2-2) με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να φλερτάρει με την… αποτυχία.

Η αλήθεια βεβαίως είναι πως το σκορ του πρώτου 45λεπτου έπρεπε να είναι 3-2, καθώς αδίκως δεν μέτρησε καθαρό γκολ του Σφιντέρσκι, όταν ο Βάτσιος υπέδειξε κακώς επιθετικό φάουλ του Σβαμπ.

Η εικόνα πάντως της ομάδας άλλαξε κυριολεκτικά στο δεύτερο ημίχρονο για βασικούς λόγους. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έπαιξαν πιο παθιασμένα, κάλυπταν τους χώρους, ήταν ψύχραιμοι στις πρωτοβουλίες τους και εν τέλει έφθασαν στο γκολ. Η είσοδος των Κρμέντσικ και Ελ Καντουρί βοήθησαν την ομάδα. Ειδικά ο Τσέχος «γέμισε» την αντίπαλη περιοχή, βοήθησε στην φάση του τρίτου γκολ που πέτυχε ο Τζόλης και μάλιστα σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ με σούτ έξω από την περιοχή για το τελικό 5-2.

Όταν ο ΠΑΟΚ σοβαρεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο, κράτησε την μπάλα στην κατοχή του, απέφυγε τα επιπόλαια λάθη, είχε υπομονή στο παιχνίδι του, κατάφερε να πετύχει ακόμη τρία γκολ που του δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι να παρουσιαστεί σοβαρός στον δεύτερο αγώνα στη Λαμία, για να προχωρήσει.

Αυτό το 5-2 είναι πλασματικό, καθώς δεν μέτρησε καθαρό γκολ του Σφιντέρσκι στο πρώτο ημίχρονο, μετά το 2-2, εξαιτίας μίας ανύπαρκτης παράβασης που εφηύρε ο διαιτητής Βάτσιος προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των ανθρώπων του Δικεφάλου, τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα όσο και στο ημίχρονο.

Αυτή είναι η τρίτη πεντάρα που σημειώνει ο ΠΑΟΚ με τον Γκαρσία, καθώς είχαν προηγηθεί οι νίκες με επί της Λάρισας για τον ίδιο θεσμό και τον Παναιτωλικό στο Πρωτάθλημα.

Η καινοτομια του Γκαρσία, που έφερε αποτελέσματα, ηταν η παρουσία του Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας και του Ροντρίγκο στο δεξί. Ο Βραζιλιάνος πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ που το πανηγύρισε ανάλογα. Γενικά η δομή πρέπει να διατηρηθεί, τα πρόσωπα δεν πρέπει να αλλάζουν σε κάθε παιχνίδι, να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ μία σταθερή αγωνιστική φυσιογνωμία και ένα σχήμα με το οποίο θα πορευτεί έως το τέλος. Με σωστές βάσεις να διεκδικήσει την συμμετοχή έως τον τελικό και εκεί να πάρει το Κύπελλο. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.