Μόλις κόπασε η καταιγίδα άρχισαν τα… «μεσοβέζικα»

Δημήτρης Μπούζας30 Ιουλίου 2020

Δεν είμαστε δικαστές, ούτε από εκείνους που ζητούν «αποκεφαλισμούς» και «ισοπεδώσεις». Όμως κάποιες φορές αντιστεκόμαστε και υποστηρίζουμε αμετακίνητοι τα απλά και αυτονόητα. 

Όπως απόψεις που ταυτίζονται με τη δικαιολογημένη αντίδραση της κοινής γνώμης όταν κάποιοι δεν αναλαμβάνουν ποτέ τις ευθύνες τους και δεν πληρώνουν τους «ανοιχτούς λογαριασμούς» τους. 

Αναφερόμαστε σε όσα εδώ και καιρό συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ (αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά) με κορυφαία περίπτωση εκείνη των δελτίων και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ανεπίσημα με στοχευμένες διαρροές. 

Οι οποίες στο σύνολο τους αποσκοπούν να καλμάρουν τα πράγματα, να κατευνάσουν την οπαδική οργή και με τη βοήθεια του χρόνου και των πρόθυμων επικοινωνιακών υπερασπιστών τους, να καλύψουν τα πάντα και να βγουν για μια ακόμη φορά ανέγγιχτοι στον αφρό. 

Είναι κάτι που το περιμέναμε ιδιαίτερα και μετά την καταλυτική παρέμβαση ενός ιστορικού συνδέσμου, ο οποίος σήκωσε το περσικό χαλί με όσα σκουπίδια έκρυβε από κάτω, το τίναξε στον αέρα και κάλεσε τον αρχηγό και ηγέτη του να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές. 

Χωρίς να θέλουμε να προκαταλάβουμε για το τι έχει στο μυαλό του ο μεγαλομέτοχος και ιχνηλατώντας τις ανεπίσημες (;) διαρροές, νιώθουμε έναν… διαφορετικό αέρα να φυσάει προς μια κατεύθυνση που δεν την περιμέναμε. 

Στον τίτλο αναφερόμαστε χαρακτηριστικά ότι μόλις πέρασε η καταιγίδα άρχισαν τα μεσοβέζικα. Το λέμε και το υποστηρίζουμε, διαβάζοντας κατά κύριο λόγο και σε καθημερινή βάση δημοσιεύματα που δεν έχουν καμία απολύτως σύνδεση με την πραγματικότητα και την ποδοσφαιρική λογική. Μην μου πείτε ότι δεν κουραστήκατε να διαβάζετε ή να ακούτε πως ο Φερέιρα παραμένει με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί σαν εξιλαστήριο θύμα ή σαν άλλοθι, σε περίπτωση που η ομάδα δεν προκριθεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Θαυμάστε τακτική και νοοτροπία σοβαρού κλαμπ! Να μην έχει καταλήξει λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας στο αν είναι ικανός ή όχι ο προπονητής που έχει για τη νέα μεγάλη προσπάθεια που έχει εξαγγελθεί. 

Στον τζόγο λοιπόν και στα ζάρια αν μας καθίσει. Τότε όλα καλά. Διαφορετικά εύκολα είναι να πάμε παρακάτω. Αν είναι δυνατόν! Την επισήμανση αυτή βλέπω να την καταγγέλλουν και να την προβάλλουν οι πάντες. Πλην εκείνων που προφανώς την υιοθετούν και την διαρρέουν. 

Είναι αλήθεια πως περίμενα αρκετό καιρό κάποιος υπεύθυνος να βγει και να διαψεύσει αυτή την τραγική και αντιποδοσφαιρική σκέψη και νοοτροπία. Σε δεύτερο επίπεδο έχουμε κι ένα νεφελώδες σύμπλεγμα που αφορά τον τρόπο ενίσχυσης (αναγκαίας όπως όλα δείχνουν) του ρόστερ. 

Με μπαμπούλα το FFP ακούμε και διαβάζουμε πράγματα και θαύματα. Σε πρώτο πλάνο βλέπουμε να πλασάρεται πομπωδώς το «πωλείται» και περνάει στα ψιλά το «αγοράζεται». Κι αυτό το «πωλείται» να αφορά πρωτοκλασάτα στελέχη και αντίστοιχα στο «αγοράζεται» μάλλον να βλέπουμε δευτεροκλασάτους περισσότερο στόχους. 

Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να παζαρεύουν παίκτες ταλαντούχους, αξιόλογους για ποσά τα οποία δεν ανταποκρίνονται και δεν αντιστοιχούν στις ικανότητες τους. Θα ήταν προτιμότερο να αποφευχθούν κάποιες από αυτές τις απαξιωτικές πωλήσεις. 

Για τις μεταγραφικές διαρροές οφείλω να κρατήσω κάποιες επιφυλάξεις, ελπίζοντας σε κινήσεις ενίσχυσης ουσιαστικές. Κάτι το οποίο θα το πιστώσω όχι μόνον εγώ αλλά και ο κόσμος του ΠΑΟΚ στον νέο τεχνικό διευθυντή, ασχέτως αν θεωρείται σαν εξπέρ στις πωλήσεις. Η πρώτη κίνηση του με την διαφαινόμενη απόκτηση του Αυστριακού Σβαμπ από τους γνωρίζοντες καλά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κρίνεται ως επιτυχημένη. 

Συνοψίζοντας θα λέγαμε και θα επαναλάβουμε ότι πολλά μεσοβέζικα και περίεργα διακινούνται αυτές τις ημέρες σε ότι αφορά τις αναμενόμενες ριζικές αλλαγές, τις οποίες περιμένει ο κόσμος από τον Ιβάν. Και κάτι ακόμη. Ότι πρέπει να σταματήσει πλέον η διαχρονική αρρωστημένη νοοτροπία «εντός των τειχών της Τούμπας», να μην πληρώνει ποτέ κανείς για τους λογαριασμούς που αφήνει ανοιχτούς.

Γιώργος Σαρασίδης: «Είναι ιδανικό το δίδυμο Φραγκούλη – Λυσαρίδη»

Με τιμά η φιλία του (πάνω από μισό αιώνα) και σέβομαι τις απόψεις του. Αναφέρομαι στον πρόεδρο της FARCOM Γιώργο Σαρασίδη, στενό συνεργάτη του μεγάλου προέδρου Δημήτρη Δημάδη και εφόρου ποδοσφαίρου εκείνης της εποχής. 

Ο λόγος του έχει βάση, ουσία και ρεαλισμό. Διαβάζοντας το προχθεσινό σχόλιο των «ελεύθερων σκέψεων» και την προτροπή μας να «επιστρατευτούν» με τις μεγάλες αλλαγές, ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης και ο Γιώργος Λυσαρίδης, μας δήλωσε: 

«Είναι το ιδανικό «δίδυμο» προσωπικοτήτων κύρους, πανελλήνιας κι ευρωπαϊκής αναγνώρισης που είναι σε θέση να προσδώσει ιδιαίτερη «διάσταση» και «μέγεθος» εκπροσώπησης στον ΠΑΟΚ. Τους γνωρίζω πολύ καλά και μας συνδέουν σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης.

Είναι ξεχωριστοί χαρακτήρες και μεγάλοι ΠΑΟΚτσήδες. Θα ήταν ευχής έργο κάποιοι του στενού περιβάλλοντος του μεγαλομετόχου να του «υπενθυμίσουν» την παρουσία τους και τις δυνατότητες τους να ανεβάσουν πολύ ψηλά το διοικητικό μας επίπεδο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.