Μοίρασε χρήμα ο Σαββίδης! Μπότο και όχι Μπότοξ στον ΠΑΟΚ...

Metrosport Team21 Δεκεμβρίου 2021

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Σαν σύγχρονος Άγιος Βασίλης ο Ιβάν Σαββίδης μοιράζει χρήματα , δεκάδες, δυο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, στον (;) ΠΑΟΚ!! Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα της χθεσινής γενικής συνέλευσης στην οποία απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα εξαιτίας κυρίως των ερωτήσεων των μικρομετόχων. Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο, η μόνη ενημέρωση από τον επίσημο ΠΑΟΚ, για θέματα σοβαρά που δεν άπτονται των αγωνιστικών ζητημάτων, να γίνεται σε κάθε γενική συνέλευση. Σ’ αυτή μάθαμε ότι ο Ιβάν Σαββίδης τα μετρητά που έβαλε και τα χρήματα των χορηγιών από OPEN, Μακεδονία Παλλάς και άλλες εταιρίες του υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια.

Αν σε αυτά προσθέσουμε όλα τα έσοδα του ΠΑΟΚ κατά την περίοδο Σαββίδη αλλά και κάποια χρήματα που δεν φαίνονται τότε το ποσό είναι ιλιγγιώδες διότι σχεδόν διπλασιάζεται. Με αυτά ο Δικέφαλος κατάφερε να πάρει ένα νταμπλ και τρία ακόμη κύπελλα ενώ του στερήθηκε ένα πρωτάθλημα. Αν θελήσουμε να αναλογιστούμε για λίγο αυτό το μέγεθος και να διερωτηθούμε το αν υπήρξε ανταπόδοση τότε μοιραία θα μας πιάσει πονοκέφαλος.

Ένας οικονομικός πανικός που προφανώς έπιασε και τον Ιβάν Σαββίδη που εδώ και δυο χρόνια προσπαθεί να μειώσει το άνοιγμα και να μπαζώσει το βαρέλι δίχως πάτο. Είναι γεγονός ότι ο λαός του ΠΑΟΚ ήταν στερημένος από τίτλους που άξιζε και υφαρπάχθηκαν με δόλια μέσα. Ο κ. Σαββίδης προσπάθησε και έφερε στην Τούμπα τους τίτλους φτιάχνοντας μια πολύ μεγάλη ομάδα. Και ενώ είχε φτάσει στο ζενίθ, εκεί που θεωρητικά ήταν πιο εύκολο να προχωράς σε προσθαφαιρέσεις προκειμένου να παραμείνεις ανταγωνιστικός, διαπιστώνεται ένα πισωγύρισμα άνευ προηγούμενου. Για μας η εξήγηση είναι μια και πολύ απλή. Ο κ. Σαββίδης όντας έξυπνος επιχειρηματίας επιθυμούσε η οικονομική πορεία του ΠΑΟΚ από το 2018 και μετά να είναι ισοσκελισμένη. Προφανώς και θεώρησε ότι δόθηκαν σε πολλούς χρήματα τα οποία δεν είχαν ανταπόδοση. Χρήματα υπερβολικά που δεν έπρεπε να ξαναδοθούν. Πολλές από τις μεταγραφές ήταν λαθεμένες.

Ακόμη και αυτές που προήρθαν από την ίδια την οικογένεια. Όμως αυτό που κατέστρεψε κατά τη γνώμη μας την γενική εμπιστοσύνη του Σαββίδη είναι οι άνθρωποι που ο ίδιος επέλεξε. Το ότι τους περισσότερους από αυτούς τους κρατάει στη θέση τους είναι ένα θέμα που μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει. Αυτό που εμείς βγάλαμε ως συμπέρασμα είναι ότι ο Σαββίδης μετεξελίχθηκε για πολλούς ως σύγχρονος Άγιος Βασίλης! Στην πρεμούρα του να φτιάξει τη μεγάλη ομάδα έκανε πλούσιους πολλούς… και συνεχίζει να το κάνει. Όμως σήμερα αυτό πλέον έχει αντίκτυπο στην ομάδα.

Αντί να αρχίσει από τη μείωση του κόστους στο διοικητικό κομμάτι το έκανε στο αγωνιστικό. Μπορεί να είναι δικαίωμα του ιδιοκτήτη να προσλαμβάνει και να αμείβει πλουσιοπάροχα ή όχι δεκάδες και εκατοντάδες υπαλλήλους στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όμως αυτό για μας δεν θεωρείτε εισροή κεφαλαίων στην ομάδα. Διότι εκτός των άλλων, αποδεδειγμένα πλέον, αυτά τα στελέχη αποδείχθηκαν ανίκανα και προφανώς τους ενδιέφερε μόνο η δική τους ανέλιξη ή η παρουσία τους στο μισθολόγιο. Συμπερασματικά τα περισσότερα χρήματα που αφορούν τη διοίκηση δεν μπήκαν στον ΠΑΟΚ.

Ήταν ένα δώρο εν ήδη Αγίου Βασιλείου του Σαββίδη προς τα αποδεδειγμένα μη ικανά στελέχη. Το ίδιο ισχύει και για κάποιες μεταγραφές τύπου Χατσερίδη- Καγκάβα που έγιναν χωρίς αγωνιστικά κριτήρια. Ο ΠΑΟΚ έχασε πέρυσι την ευκαιρία εισόδου του στο τσάμπιονς λιγκ εξαιτίας διοικητικής ανεπάρκειας. Το ίδιο συνέβη και με την υπόθεση πολυιδιοκτησίας. Συμπερασματικά ο κ. Σαββίδης που έχει προσφέρει τόσα πολλά πρέπει να σταματήσει να επηρεάζεται από τον «φόβο» που έχει στο να μη θέλει να αλλάξει το διοικητικό προσωπικό. Όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι, αυτοί που υπάρχουν ως κολλιτσίδες μόνο κακό του κάνουν.

Ευτυχώς, έστω και τώρα, προχωρά στην πρόσληψη του Μπότο ως τεχνικού διευθυντή. Μεγάλο όνομα με διασυνδέσεις. Ήρθε στον ΠΑΟΚ προπονητής και τώρα τεχνικός διευθυντής αυτό που επιβάλλεται όπως γράφουμε και πιο πάνω είναι να έρθουν άμεσα και οι παίκτες. Τα χρήματα πρέπει να πηγαίνουν στο αγωνιστικό και πουθενά αλλού προκειμένου ο ΠΑΟΚ να αλλάξει την εικόνα του μέσα στο γήπεδο και να ξαναδημιουργήσει το όραμα στους φιλάθλους του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.