Μοιραία λάθη – αυτοκτονία και τραγικός αποκλεισμός

Δημήτρης Μπούζας05 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την Ευρώπη με τον χειρότερο τρόπο, απογοητεύοντας και προβληματίζοντας.

Από ποιον να πρωτοζητήσεις ευθύνες μετά από αυτό το τραγικό ναυάγιο; Οι πάντες μηδενός εξαιρουμένου είναι ένοχοι για αυτή τη μοιραία κατάληξη της ευρωπαϊκής προοπτικής του δικεφάλου. Και να ήταν μόνον αυτό; Αναποδογυρίστηκαν όλα όσα είχαν στηθεί με τόσο κόπο το τελευταίο διάστημα. Με το ζητούμενο τη συγκεκριμένη στιγμή να είναι το πως θα αντιδράσουν οι «αποκλεισμένοι» στα αμέσως επόμενα βήματα τους, στην διεκδίκηση του μοναδικού πλέον στόχου που τους απέμεινε. Ευχής έργο θα ήταν «να μην τους πάρει από κάτω» το σκληρό πάθημα και το μάθημα που πήραν. Γιατί κακά τα ψέματα αυτό που «συνέβη» χθες ήταν πραγματικά ένα συντριπτικό χτύπημα που πόνεσε και πλήγωσε ολόκληρη την ασπρόμαυρη οικογένεια. 

Η ομάδα (κόουτς και παίκτες) διαχειρίστηκαν ασυγχώρητα λαθεμένα και ερασιτεχνικά ότι είχε σχέση με τα όσα αφορούσαν το συγκεκριμένο παιχνίδι και τη σημασία που είχε για την περαιτέρω πορεία στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. Προφανώς παρασυρόμενοι άπαντες από την διακινούμενη ανοήτως σχεδόν από το σύνολο των ΜΜΕ της πόλης παραφιλολογία περί μιας τελειωμένης, αδιάφορης και αγωνιζόμενης με εφεδρικούς παίκτες κυπριακής ομάδας, επαναπαύτηκαν και επιχείρησαν να διεκδικήσουν την υπερπολύτιμη νίκη, ανταγωνιζόμενοι στο ποιος θα κάνει το πλέον παιδαριώδες συγχρόνως όμως και τραγικό λάθος. 

Βαρύνονται άπαντες και ιδιαίτερα εκείνοι που πρωταγωνίστησαν στη θλιβερή ποδοσφαιρική πλειοδοσία του ποιος θα κάνει τη μεγαλύτερη αφέλεια ή το πλέον καθοριστικό και μοιραίο λάθος. Απίστευτες συμπεριφορές από έμπειρους και μπαρουτοκαπνισμένους, αλλά και επιπολαιότητες από νεαρούς που έφταναν και περίσσευαν για να πραγματοποιηθεί αυτός ο τραγικός αποκλεισμός. Ένας αποκλεισμός που θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ξεπεραστεί. Ειλικρινά πιστεύω πως δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κανείς με τον καθένα υπεύθυνο ξεχωριστά για το χθεσινό ναυάγιο. Ο κόσμος είδε τα όσα έγιναν. 

Μένουμε σε μια γενικότητα που συμπεριλαμβάνει τους πάντες χωρίς εξαίρεση. Τους παίκτες και τον κόουτς να μοιράζονται (το επαναλαμβάνουμε) ενοχές και ευθύνες. Περιοριζόμαστε σε αυτή την γενικότητα, απλά και μόνον για να μην προκαλέσουμε περαιτέρω αναταράξεις μετά από αυτό το σφοδρότατο πλήγμα. Επίσης και για έναν ακόμη λόγο: Για να δώσουμε τον χρόνο και την ευκαιρία σε όσους έχουν συνειδητοποιήσει τι ζημιά προξένησαν, ώστε να σκεφτούν και να βρουν τον τρόπο να επανορθώσουν. Κρίμα στα αλήθεια!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.