Μήττας: «Ο Βενγκέρ ήθελε τον Λύρατζη, υποστηρίζει τα νεαρά παιδιά ο πρόεδρος»

Metrosport Team12 Μαρτίου 2022

Ο Βασίλης Μήττας, πρώην προπονητής των Λύρατζη και Τσιγγάρα στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, μίλησε στο Metropolis 95,5 για την χθεσινή εμφάνιση των δύο νεαρών ποδοσφαιριστών, τονίζοντας παράλληλα πως υπάρχουν κι άλλα παιδιά που μπορούν να πάρουν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα.

Αναλυτικά είπε

Για τον Λύρατζη:

«Είχαμε ανακαλύψει τον Λύρατζη με όλη την ομάδα. Η Άρσεναλ έτρεχε ένα project στην Ελλάδα που φιλοξενούσε 16 παιδιά απ' όλα τα Βαλκάνια. Ήταν ένα πρόγραμμα απ' το οποίο ο Βενγκέρ αποσκοπούσε κάποια παιδιά να παίξουν στην ομάδα, Η Άρσεναλ ήθελε τον Λύρατζη στα τμήματά της. Ήταν μια ομαδική δουλειά όταν τον πείσαμε. Είχαμε δώσει μεγάλο βάρος στις ακαδημίες, το είδαν και οι γονείς του και επέλεξαν τον ΠΑΟΚ. Ο μπαμπάς του είχε αγωνιστεί ως συμπαίκτης με τον Ζαγοράκη, τον Γεωργιάδη και τον Βρύζα στις μικρές ομάδες του ΠΑΟΚ, της Καβάλας και αυτό ήταν πλεονέκτημα».

Για τον Τσιγγάρα:

«Είχα την τύχη να κάνω προπόνηση και με τα δύο παιδιά (σ.σ Τσιγγάρα και Λύρατζη) για πολλά χρόνια. Βελτίωναν και μας ως προπονητές όλα τα παιδιά. Είναι εξαιρετικοί σε ένα ευρύ φάσμα. Έχουν αθλητικά προσόντα, είναι συγκεντρωμένοι και είναι ηγέτες μέσα στο γήπεδο. Μπήκαν σε μια δύσκολη στιγμή φέτος στην ομάδα, όταν δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα. Όσοι παίξανε στην πρώτη ομάδα, είναι επειδή αντέξανε στην πίεση αυτή, στον ανταγωνισμό και δείξανε υπομονή και επιμονή. Αρπάξανε την ευκαιρία τους και ανταποκριθήκανε». 

Εάν υπάρχουν και άλλα παιδιά που μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα:

«Δε θα πω ονόματα αλλά υπάρχουν πάντα ποδοσφαιριστές. Χρειάζεται υπομονή και εμπιστοσύνη από τον κόσμο. Ο πρόεδρος της ομάδας το υποστηρίζει αυτό το project». 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.