Μήττας: «Ο ΠΑΟΚ έχει την αμυντική γραμμή της εθνικής Ελλάδας»

Metrosport Team07 Ιουλίου 2020

Ο Βασίλης Μήττας, πρώην προπονητής του Γιάννη Μιχαηλίδη, μίλησε στο Metropolis 95.5 με πολύ θετικά λόγια για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ

«Ο Γιάννης Μιχαηλίδης έχει πολύ ισχυρή προσωπικότητα, δεν επηρεάζεται από λάθη. Είναι σημαντικό στοιχείο που το ψάχνουν στις μικρές ηλικίες και δείγμα ότι μπορεί να έχει μέλλον. Έχει εξαιρετική τεχνική για τη θέση του, καθώς για πολλά χρόνια ήταν επιθετικό χαφ. Έχει, επίσης, εξαιρετικά χτυπήματα, τρομερές αλλαγές παιχνιδιού, που τις συναντάς δύσκολα ακόμη και σε ανδρικό επίπεδο, ενώ είναι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός και δύσκολα θα χάσει κάποια μονομαχία στο ψηλό παιχνίδι» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είναι ξεκάθαρα αριστερός κεντρικός αμυντικός. Όταν ήταν στην Κ17 τον μεταφέραμε από το κέντρο στην άμυνα. Του εξηγήσαμε ότι έχει όλα τα στοιχεία για να παίξει σε αυτή τη θέση, έχει χαρακτηριστικά που τα συναντάς σπάνια. Κατ' ανάγκη και μόνο σε κάποια ματς έπαιξε ως αριστερό μπακ. Με αφορμή τον Μιχαηλίδη, θέλω να πω ότι ο ΠΑΟΚ σε αυτή την ηλικία έχει την αμυντική γραμμή της εθνικής Ελλάδα. Όταν αντιμετώπισε την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Αγγλία, στην αμυντική γραμμή υπήρχαν οι Μιχαηλίδης, Διαμαντής, Τσαούσης και Λύρατζης. Τα επόμενα χρόνια, το έχει πει και ο Γιάννης Γκούμας, όλοι θα είναι στην ανδρών. Και ο Διαμαντής είναι πολύ καλός κεντρικός αμυντικός, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από του Μιχαηλίδη και αλληλοσυμπληρώνονται».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.