Μητσοτάκης: Freedom Pass και προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών

Metrosport Team28 Ιουνίου 2021

Η Ελλάδαφαίνεται πως κερδίζει τη μάχη με τον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επιπλέον,  ανέφερε ότι όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στήριξε πρώτα από όλα το σύστημα υγείας, αλλά και τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός άρχισε τις ανακοινώσεις τονίζοντας ότι ξεκινά η χορήγηση voucher ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους ηλικίας 18-25 ετών, το οποίο θα καλύπτει ταξίδια, ή επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις και αφορά όλους τους νέους, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν εντός του 2021. Η κάρτα θα παραλαμβάνεται από τους νέους μόλις ολοκληρώσουν την πρώτη δόση του εμβολίου. 

Το μέτρο αυτό αποτελεί ένα «ευχαριστώ» και μια επιβράβευση  για τους νέους, που στάθηκαν αρωγοί και κατάλαβαν ότι η δική τους ασφάλεια προστατεύει και τους μεγαλύτερους. 

«Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. 

Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. είναι οι νέοι λοιπόν που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. 

Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους. Κρατάμε τη μάσκα, όταν είμαστε πολλοί. Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα στους κλειστούς χώρους. Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο. Η κάρτα θα ονομάζεται freedom pass».


Συνέχισε επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ραντεβού και είναι ευκαιρία για τους νέους να αδράξουν την ευκαιρία και να κλείσουν θέση με όποιο εμβόλιο επιθυμούν. 

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν για τους εμβολιασμένους. 



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.