Μητσοτάκης: «Πότε ανοίγει ο τουρισμός στην Ελλάδα»

Metrosport Team05 Μαΐου 2020

Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να λειτουργήσει ο τουρισμός στην Ελλάδα το φετινό ιδιαίτερο καλοκαίρι ελέω του κορωνοϊού ανέλυσε με συνέντευξή του στο CNN ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οριοθετώντας, παράλληλα, την 1η Ιουλίου ως μια πιθανή ημερομηνία έναρξης της τουριστικής δραστηριότητας.

Ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η χώρα θα έχει τη δυνατότητα να δεχθεί φέτος τουρίστες... «αν συμφωνήσουμε σε πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα, ας ελπίσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ας υποθέσουμε ότι οι άνθρωποι θα κάνουν ένα τεστ πριν πετάξουν (είτε τεστ αντισωμάτων είτε μοριακό τεστ με τη μέθοδο PCR) και στη συνέχεια θα υπάρχει στενή παρακολούθηση. Και τότε, φυσικά, η τουριστική εμπειρία φέτος το καλοκαίρι μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική από αυτή που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Με τήρηση των αποστάσεων. Ίσως να μην υπάρχουν ανοιχτά μπαρ, να μην υπάρχει συνωστισμός, αλλά και πάλι θα μπορείτε να έχετε μια εξαιρετική εμπειρία στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι η παγκόσμια επιδημία θα βρίσκεται σε καθοδική τροχιά. Αλλά στο καλύτερο σενάριο η Ελλάδα θα ανοίξει για την τουριστική δραστηριότητα από την 1η Ιουλίου και εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Επομένως, προετοιμαζόμαστε γι’αυτό. Αλλά σχετίζεται ασφαλώς και με τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αεροπορικώς στην Ελλάδα. Και σχετίζεται επίσης με πολύ αυστηρά και εφαρμόσιμα πρωτόκολλα».

Και κατέληξε ως εξής ο κ. Μητσοτάκης: «Αυτό που κρατάω ως κληρονομιά αυτής της κρίσης είναι το αίσθημα συλλογικής επιτυχίας. Και τολμώ να χρησιμοποιήσω τη λέξη υπερηφάνεια. Οι Έλληνες δεν έχουν νιώσει υπερήφανοι εδώ και πολύ καιρό. Γιατί, ξέρετε, επί δέκα χρόνια, ήμασταν ο σάκος του μποξ για την Ευρώπη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.