Μητσοτάκης, Τσίπρας και Βαρουφάκης για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Metrosport Team17 Νοεμβρίου 2020

Στεφάνι στο Πολυτεχνείο κατέθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο μετά τις 10.00 το πρωί. 

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η επέτειος αποκτά νέο νόημα φέτος μέσα στις περιστάσεις. "Κάθε σημαντική επέτειος αποκτά νέο νόημα μέσα στις περιστάσεις στις οποίες γιορτάζεται. Σήμερα οι προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας, αλλά και η αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας, ειδικά τους νέους οι οποίοι δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Το διαχρονικό αίτημα για ελευθερία συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα την οποία όλοι πρέπει να δείξουμε για να βγούμε πιο ισχυροί αλλά και πιο ενωμένοι από αυτήν την πρωτοφανή περιπέτεια", ανέφερε ο πρωθυπουργός. 


Σακελλαροπούλου: «Η Δημοκρατία είναι ευθύνη και υπέρβαση της ατομικότητας»


Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο λίγο μετά τις 9 το πρωί.

Η Δημοκρατία, τόνισε, δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας αλλά και ευθύνης, είναι υπέρβαση της ατομικότητάς μας για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη, είναι σήμερα ο αγώνας όλων μας. 

Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες. Μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας» πρόσθεσε.


Ο Αλέξης Τσίπρας με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΑΤ-ΕΣΑ

Αντιπροσωπεία περίπου 30 ατόμων του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα κατέθεσαν στεφάνι στα πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ και νυν γραφεία του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών στο πάρκο Ελευθερίας τιμώντας την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου, με το παρών να δίνει και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Κρατώντας στα χέρια τους από ένα κόκκινο γαρύφαλλο, η αντιπροσωπεία της Κουμουνδούρου αποτελούμενη από βουλευτές, μέλη της Νεολαίας και αντιστασιακούς, συγκεντρώθηκε στον προαύλιο χώρο του μουσείου τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα για τον κοροναϊό, καθώς όλοι φορούσαν μάσκες κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.


Πορεία από ΜέΡΑ25 με την παρουσία μόλις 7 μελων!

Για επιλογή του κόμματός του να μείνουν τα μέλη του στα σπίτια τους και να πάνε επτά βουλευτές στην πορεία, μιλά σήμερα ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Παρά την απόρριψη του δικού του αιτήματος στο ΣτΕ να έκδοση προσωρινής διαταγής κατά της απόφασης για απαγόρευση των συναθροίσεων, ο Γιάνης Βαρουφάκης επιμένει στις συγκεντρώσεις και παράλληλα κατηγορεί την ΕΡΤ για φιλοκυβερνητική προπαγάνδα και την κυβέρνηση για «ολίσθηση στον ορμπανισμό», με ανάρτησή του στο twitter:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.