Μητσοτάκης: «Πολύ καλύτερο επίπεδο οργάνωσης από τα προηγούμενα χρόνια»

Metrosport Team20 Ιουλίου 2022

Στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων και διαχείρισης κρίσεων, μετέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του συντονιστικού κέντρο για την πορεία των επιχειρήσεων στα πύρινα μέτωπα, με σημαντικότερο αυτή τη στιγμή αυτό της Σαλαμίνας και των Μεγάρων.

«Θέλω να ξεκινήσω ευχαριστώντας όσους με αυτοθυσία… πυροσβέστες, αστυνομικούς, εθελοντές… Όπως εξήγησε και ο Υπουργός ήταν μια πυρκαγιά που είχε πάρα πάρα πολύ δύσκολα χαρακτηριστικά. Ξεκίνησε από την Πεντέλη αλλά μπήκε πολύ γρήγορα και με μεγάλη ταχύτητα στον αστικό ιστό. Και πιστεύω ότι όλοι οι αρμόδιοι έκαναν το καλύτερο δυνατό με πολύ γρήγορη και έγκαιρη παρουσία, με μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και κυρίως με έναν πολύ καλύτερο συντονισμό σε σχέση με αυτά που είχαμε δει στο παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 Και συνέχισε: «Και με αυτή τη λογική θα προχωρήσουμε και από εδώ και στο εξής. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχουμε μια πυρκαγιά στα Μέγαρα. Αντιμετωπίζεται με τα εναέρια, με τα επίγεια τμήματα. Συγκρατημένη αισιοδοξία. Καθώς και κάποιες πυρκαγιές στη Σαλαμίνα. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε σε μία περίοδο που έχουμε 50 με 60 φωτιές πια την ημέρα. Τις πιο πολλές δεν τις μαθαίνετε ποτέ διότι σβήνουν εν τη γενέσει τους. Όμως στατιστικά είναι βέβαιο ότι κάποιες θα ξεφύγουν και δεν θα μπορούμε να έχουμε την έγκαιρη παρέμβαση που απαιτείται.

Για Πεντέλη: Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να αποκλείσουμε τίποτα. Θα μπορούμε να έχουμε περισσότερα όταν ολοκληρώσει το ανακριτικό της Πυροσβεστικής τη δουλειά του. Σίγουρα για την Πεντέλη δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εμπρησμού.

«Θέλω επίσης να επισημάνω ότι χθες εστάλησαν μηνύματα εκκένωσης σε περιοχές όπου κατοικούν περίπου 100.000 πολίτες. Αυτές οι εκκενώσεις υλοποιήθηκαν με απόλυτη ασφάλεια με τη στήριξη της ΕΛ.ΑΣ έτσι ώστε να θέσουμε απόλυτη προτεραιότητα και να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό που είναι οι ανθρώπινες ζωές».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.