Μητσοτάκης: «Ουδέποτε πήραμε στα χέρια μας στο Μαξίμου τη μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα»

Metrosport Team18 Δεκεμβρίου 2021

«Ουδέποτε πήραμε στα χέρια μας στο Μαξίμου τη μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα – Δεν περίμενα καμία μελέτη για να ενισχύσω το ΕΣΥ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Για «σκόνη» από τη μεριά της αντιπολίτευσης έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση για το αν παρέλαβε και πότε τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα.

«Σε όλα αυτά απάντησε ο ίδιος ο καθηγητής κ. Τσιόδρας επαναλαμβάνοντας το βασικό συμπέρασμα της μελέτης που δεν είναι άλλο από το ότι όσο πιέζεται το σύστημα υγείας τόσο αυξάνονται οι απώλειες και το μοναδικό όπλο είναι το εμβόλιο. Ότι το ΕΣΥ είναι δύο ταχυτήτων και χρειάζεται ενίσχυση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι αυτά «είναι δεδομένα που πρώτος εγώ επικαλούμαι εδώ και μήνες, πολύ πριν την παράδοση της μελέτης στην κυβέρνηση και όχι στο μέγαρο Μαξίμου. Τη μελέτη ουδέποτε την πήραμε εμείς στα χέρια μας».

Πρόσθεσε μάλιστα ο πρωθυπουργός ότι «δεν περίμενα καμία μελέτη για να αυξήσω τον αριθμό των ΜΕΘ και να ενισχύσω το σύστημα υγείας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην πίεση προς το σύστημα υγείας από την πανδημία υπογράμμισε ότι «η γενεσιουργός αιτία είναι ότι δεν πετύχαμε εμβολιαστική κάλυψη αντίστοιχη των ευρωπαϊκών χωρών που σε αυτό τον τομέα τα πέτυχαν καλύτερα από εμάς».

In.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.