Μητσοτάκης: Μόνο με διαρκείας στις Θύρες των οργανωμένων οπαδών

Metrosport Team11 Φεβρουαρίου 2022

Την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει είσοδο στις θύρες οργανωμένων οπαδών του ποδοσφαίρου αποκλειστικά με εισιτήρια διαρκείας, προκειμένου να είναι απολύτως ξεκάθαρο ποιοι βρίσκονται εκεί και ποιοι προκαλούν επεισόδια, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Για την δολοφονία του Άλκη είπε: 

«Ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα, όπως όλοι οι Έλληνες από αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη. Αν δεν λύσουμε το θέμα της βίας τώρα, δεν θα το λύσουμε ποτέ. Θα σας πω πως. Μιλάμε λίγο και κάνουμε αρκετά. Η αστυνομία συνέλαβε και τους 11 φερόμενους εμπλεκόμενους με δεμένες δικογραφίας μια πρώτη επιτυχία αλλά αυτό δεν αρκεί. Εξαγγελίες την επόμενη εβδομάδα από συναρμόδια υπουργεία, θα αυστηροποιήσουμε κι άλλο και έχουμε δυνατότητες στο νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα βίας.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, πολύ εύκολες αναστολές στις ποινές οι οποίες δίνονται, αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο. Προτιμώ κάποιος να μην παίρνει αναστολή και να μπαίνει για λίγο μέσα παρά να παίρνει αναστολή, να είναι έξω και να κάνει το ίδιο. Θα πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπάρχει νομικό πλαίσιο θα το εφαρμόσουμε κι αν κάποιοι λίγοι χούλιγκαν είναι στα κάγκελα,… ξύδι. Λυπάμαι αλλά δεν είναι αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι αυτοί οι Έλληνες φίλαθλοι» είπε.

Καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης από το 2023

Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023 προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι η αύξηση θα είναι αρκετά μεγαλύτερη του 2%.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.