Μητσοτάκης από Ιπποκράτειο: «Το σύστημα υγείας αντέχει, θα έχει την προσωπική μου φροντίδα»

Metrosport Team28 Νοεμβρίου 2020

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης βρέθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνοδευόμενος από τους Βασίλη Κικίλια και Στέλιο Πέτσα, ο Πρωθυπουργός είχε συνομιλία στον προαύλιο χώρο με εκπροσώπους γιατρών και νοσηλευτών.  

«Το σύστημα υγείας αντέχει και θα συνεχίσει να αντέχει. Θα έχει την αμέριστη στήριξη και την προσωπική μου φροντίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός σε μία από τις συνομιλίες που είχε και επισήμανε ότι πρέπει όλοι να προσέχουμε, «ήδη έχουμε τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις».  

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμη ότι «είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο» το οποίο, όπως επανέλαβε, «θα είναι δωρεάν» και προανήγγειλε μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία. «Οι γιατροί θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο και θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να κάνουν εμβολιασμό από τον Ιανουάριο οπότε ξεκινά ο εμβολιασμός.

Ο πρωθυπουργός έχοντας μια σύντομη συνομιλία με όσους τον υποδέχτηκαν, έκανε λόγο για στήριξη στους γιατρούς και για την οικοδόμηση ενός νέου συστήματος υγείας. Τόνισε επίσης ότι γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν ενώ δεσμεύτηκε για περαιτέρω ενίσχυση των ΜΕΘ.

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη σε ακόμη τρεις δομές υγείας, ενώ στις 12:30 θα έχει συνάντηση στο Διοικητήριο με τον υφυπουργό Εσωτερικών (αρμόδιο για ζητήματα Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρο Καράογλου, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.