Μητσόπουλος: «Τρομερό ένστικτο ο Τζόλης, ανταγωνιστικός και στο… τένις»!

Metrosport Team21 Ιανουαρίου 2021

Ο Περικλής Μητσόπουλος, προσωπικός φίλος, συμμαθητής, συγχωριανός και… δάσκαλος του Χρήστου Τζόλη στο τένις, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τον επιθετικό του ΠΑΟΚ αποκαλύπτοντας το ταλέντο του και στην αντισφαίριση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη γνωριμία τους και το αν περίμενε την εξέλιξη του Τζόλη:

«Είμαστε μαζί από το δημοτικό, είμαστε συνομήλικοι, ήμασταν στο ίδιο θρανίο… Έχω εντυπωσιαστεί πολύ με την εξέλιξή του. Είναι κάτι που το περίμενα από πολύ παλιά. Φαινόταν από τον τρόπο που παίζει και την πορεία του ότι κάποτε θα έπαιζε στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ».

Για το ιδιαίτερο στοιχείο του Τζόλη:

«Είναι ο χαρακτήρας του και η μεγάλη υπομονή που έχει καθώς επίσης η ψυχραιμία και η πειθαρχία του. Αυτά τον έχουν οδηγήσει να παίζει σ’ αυτό το επίπεδο. Τα έχει συνδυάσει με το ταλέντο του για να πετύχει όσα έχει πετύχει. Η πειθαρχία του είναι το Α και το Ω».

Για το ότι δεν κάνει το κάτι παραπάνω περιττό στο γήπεδο:

«Βγάζει τεράστια ωριμότητα στο παιχνίδι του. Όλοι και οι συμπαίκτες του και ο Γκαρσία νιώθουν σιγουριά όταν έχει την μπάλα στα πόδια του. Το νιώθουμε και εμείς οι οπαδοί».

Για την κοινή παρουσία τους στο τένις:

«Εγώ συμμετείχα στο τένις σε αγώνες, σε υψηλό επίπεδο και το έβλεπα με πρωταθλητισμό, είχα καλή πορεία. Σταμάτησα να το βλέπω έτσι πλέον, το αγαπώ από μικρός και το βλέπω μόνο για την άθλησή μου. Ήρθε και από τους δύο η επιθυμία για το τένις. Του αρέσει του Χρήστου. Του είχα προτείνει να παίζουμε και έχει μεγάλο ταλέντο και στο τένις. Όχι, δεν με κερδίζει, αλλά είναι καλός. Ο Χρήστος παίζει τένις μαζί μου περίπου 1 χρόνο. Σιγά-σιγά βελτιώθηκε πολύ και σ’ αυτό κάτι που δεν έχω παρατηρήσει σε άλλο παιδί που ξεκινάει τόσο αργά στο τένις».

Για το που μπορεί να βοηθήσει το τένις στον Τζόλη:

«Το τένις μπορεί να τον βοηθήσει στη στρατηγική. Να βελτιώσει την αντοχή του και στα σπριντ. Είναι άθλημα με πλάγια βήματα και σπριντ. Το τένις παίζεται πρώτα με τα πόδια και μετά με τα χέρια. Όλοι θεωρούν το αντίθετο. Ο Χρήστος έχει γερά πόδια και τεράστια ταχύτητα. Τον βοηθά πολύ αυτό».

Για το τρίτο γκολ του Τζόλη κόντρα στην ΑΕΛ:

«Πιστεύω ότι ελάχιστοι άλλοι παίκτες ίσως και κανείς να το έκαναν. Ο Χρήστος έχει τρομερό ένστικτο και τον απόλυτο έλεγχο μπάλας και εστίας. Μπορεί να σκοράρει με οποιοδήποτε τρόπο και από οποιοδήποτε σημείο. Είναι ακριβής και στα χτυπήματά του στο τένις. Προσπαθεί και σε άθλημα που δεν είναι το στοιχείο του και τα καταφέρνει. Έχει πολύ ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Θέλει να είναι ο καλύτερος. Τον έχει βοηθήσει και αυτό πολύ για να φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο».

Για το πόσο συχνά πηγαίνουν για τένις οι δύο τους:

«Κάθε μήνα σίγουρα. Όχι πάρα πολύ συχνά γιατί έχουμε προπονήσεις και υποχρεώσεις. Βοηθάμε ο ένας τον άλλον έτσι και κάνουμε ένα χόμπι. Έχουμε επαφή, βρισκόμαστε και μιλάμε όσο πιο πολύ μπορούμε».

Για το αν του είπε πως νιώθει που όλοι μιλούν για εκείνον:

«Δεν το συζητάμε ιδιαίτερα. Ο Χρήστος το διαχειρίζεται τέλεια. Είναι παιδί πολύ προσγειωμένο. Συνέχεια δουλεύει για το καλύτερο. Τα μυαλά του δεν θα πάρουν ποτέ αέρα πιστεύω. Πάντα προσπαθεί για το καλύτερο και δεν επηρεάζεται».

Για το αν έχει εκμυστηρευτεί το μεγάλο του όνειρο ως ποδοσφαιριστής:

«Να παίξει στο CHL σε μια μεγάλη ομάδα, να φτάσει στο επίπεδο μεγάλων ποδοσφαιριστών».

Για το αν ήταν καλός μαθητής ο Τζόλης:

«Ήμασταν μαζί στο θρανίο. Ο Χρήστος μπορεί να μην διάβαζε πάρα πολύ αλλά τα καταλάβαινε όλα πολύ γρήγορα και απέδιδε πολύ καλά και στο σχολείο. Έχει τρομερή αντίληψη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.