Μητσόπουλος: «Θα είναι πολύ κρίμα να χάσει τη 2η θέση ο φετινός Άρης»

Metrosport Team26 Απριλίου 2021

Ο βετεράνος στόπερ του Άρη, Μανώλης Μητσόπουλος, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τα ατομικά λάθη που πληρώνουν ακριβά οι «κίτρινοι» αποδίδοντάς τα εν πολλοίς στη συσσωρευμένη κούραση που έχει καταβάλει την ομάδα και σημείωσε πως θα είναι κρίμα για τον φετινό Άρη να χάσει τη 2η θέση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ότι είναι στο προσκήνιο ο Ροζ εξαιτίας του λάθους του:

«Βλέπω το λάθος που στοιχίζει, αλλά σ’ όλο το υπόλοιπο ματς βλέπουμε το τι θετικό κάνει ο Ροζ ή ο οποιοσδήποτε παίκτης. Το ίδιο έγινε με τον Κουέστα με ένα βασικό λάθος, όπως και το χθεσινό. Δεν θέλω να τον δικαιολογήσω. Κρίνουμε πάντα από το λάθος και όχι από το σωστό γιατί θεωρείς δεδομένο ότι κάνει σωστά τη δουλειά του ή δεν ασχολείσαι επειδή δεν έχεις απαιτήσεις από εκείνον. Είσαι ικανοποιημένος και δεν περιμένεις να κάνει λάθος. Λάθος όμως κάνει οποιοσδήποτε παίκτης και μπορεί να στοιχίσει, Κάποιοι παίκτες έχουν εξαντληθεί, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, ο δρόμος είναι μακρύς, χωρίς κόσμο να κερδίσεις λίγο δύναμη… Με τον κόσμο τρέχεις αλλιώς. Όλοι οι παίκτες, όχι μόνο του Άρη. Έπαιξαν σερί παιχνίδια αρκετοί παίκτες. Μπορεί να πέσεις και σε λάθη λόγω της κούρασης. Νομίζω έγινε και χθες αυτό».

Για το ότι τα γκολ που δέχεται ο Άρης προέρχονται από ατομικά λάθη:

«Είναι θέμα κούρασης και συγκέντρωσης. Συγκέντρωση δεν θα βρεις αν θολώσει το μυαλό με την κούραση. Και σ’ άλλες ομάδες γίνονται λάθη. Αν δεν κάνεις λάθη δεν μπαίνουν και γκολ. Θα βοηθήσει η ανάπαυλα να ξεκουραστεί η ομάδα. Θα κάνει καλό. Είμαστε μαζί με τον ΠΑΟΚ, κυνηγάει η ΑΕΚ, δεν έχω ξαναδεί για πολλά χρόνια τον Άρη με τέτοια σταθερότητα και καλό ποδόσφαιρο. Θα είναι πολύ κρίμα να χάσει για το ονόρε τη δεύτερη θέση. Σηματοδοτεί και μια κατάσταση για τη νέα χρονιά η 2η θέση. Οροθετούνται οι στόχοι, αλλιώς έρχεται ένας παίκτης που θέλεις αν είσαι 2ος. Το βλέπει αλλιώς. Ανεβαίνει το πρεστίζ».

Για τη διαδικασία των πλέι οφ:

«Ανέκαθεν ήμουν αντίθετος με τα πλέι οφ. Όταν έβγαινε 2ος ο ΠΑΟΚ και θα πήγαινε στα προκριματικά του CHL, αλλά έπαιζε στα Play off και το έχανε, επίσης το έλεγα πως είναι μεγάλη αδικία. Εκτός από τα τηλεοπτικά δεν βλέπω άλλον λόγο να υπάρχουν τα πλέι οφ. Για πόσο καιρό θα βλέπει ο Αρειανός να παίζει καλό ποδόσφαιρο; Με κούραση και δίχως εμπειρία, μπορεί να πέσεις από εκεί και είναι άδικο. Η ομάδα έχει γεμάτο πάγκο, αλλά με τραυματισμούς και κούραση. Δύσκολα αλλάζεις παίκτες. Ο Σάσα. Πόσο θα τρέχει αυτός ο άνθρωπος; Και ο Τζέγκο… Έριξαν πολύ τρέξιμο τα παιδιά. Ο Άρης δεν στηρίζεται στις μονάδες του, αλλά στο σύνολο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.