Μήτρου για Νέα Τούμπα: «Σύγχρονος με πολύ πράσινο ο χώρος γύρω από το γήπεδο»

Metrosport Team28 Ιουνίου 2022

Ο Δημήτρης Μήτρου, τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τις εξελίξεις που αφορούν τη Νέα Τούμπα.

 «Σήμερα ξεκινήσαμε με μία συνάντηση εργασίας με τους μελετητές και τους μηχανικούς. Κάναμε μία συζήτηση και οργανώσαμε τα επόμενα βήματα για να προχωρήσουμε με βάση το προεδρικό διάταγμα για τα έργα που θα υλοποιηθούν στους κοινόχρηστους χώρους, που θα τα αναλάβει ο Δήμος με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Θα υπάρχει γύρω από το γήπεδο πολύ πράσινο, θα είναι ένας πνεύμονας που θα εστιάζει στην αναψυχή των δημοτών. Παράλληλα θα είναι ένας σύγχρονος χώρος που θα εξυπηρετεί τον ΠΑΟΚ τόσο στις εντός, όσο και στις εκτός συνόρων, στις διεθνείς υποχρεώσεις του» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Θα υπάρχουν κάποιοι περίπατοι. Γίνονται και κάποιες συζητήσεις για το κολυμβητήριο. θα υπάρξει η υπογειοποίηση της Κλεάνθους, ενώ θα γίνουν και κάποιες παρεμβάσεις σε κάποια σχολεία και γενικά θα έχουμε αναβάθμιση. Υπάρχει η πρόβλεψη για να χτιστεί καινούργιο νηπιαγωγείο. Τα έργα κοστίσουν περίπου 15 εκατ. ευρώ. Οι μελέτες για όλα τα έργα θα είναι δωρεά του ΠΑΟΚ. Θα υποβληθούν τεχνικά δελτία στο ΕΣΠΑ και θα χρηματοδοτηθούν από εκεί με την συνεργασία της Περιφέρειας. Υπάρχει και το θέμα του υπόγειου σταθμού πάρκινγκ, που το κόστος θα εξαρτηθεί από το αν θα ακολουθήσουμε κάποια άλλη διαδικασία. Μπορεί να μπει σε κάποια κονδύλια». 

Κατέληξε λέγοντας: «Εμείς θα καταρτίσουμε ένα master plan και στη συνέχεια στο τέλος του καλοκαιριού θα γίνει ένα μνημόνιο συνεργασίας για όλα τα ζητήματα για να τηρηθούν και τα χρονοδιαγράμματα του ΠΑΟΚ. Η βούληση της διοίκησης του Δήμου είναι να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατό. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί ως πόλη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.