Μητρόπουλος: «Θετικό ότι θα υπάρχει ευθύνη των ΠΑΕ καθώς θα πρέπει να σταματήσουν να παίζουν τη στρουθοκάμηλο»

Metrosport Team21 Φεβρουαρίου 2022

Για τα νέα μέτρα καταστολής της οπαδικής βίας μίλησε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι ένα θετικό βήμα αλλά χρειάζεται αναζήτηση αρκετή για να είναι αποτελεσματικό. Όταν λέει ποινή από δύο έως πέντε χρόνια, ο δικαστής θα το σκεφτεί πολύ για να του βάλει δύο χρόνια αν έχει πετάξει ένα βεγγαλικό. Το πιθανότερο θα είναι να τον αθωώσει. 

Έπρεπε να προβλέπει και μικρές ποινές αλλά να εκτείονται. Δηλαδή στην περίπτωση που πετάξεις ένα βεγγαλικό, θα μείνεις μέσα για 20 μέρες για παράδειγμα. Μόνο αν μείνεις μέσα, καταλαβαίνεις τι είναι η στέρηση της ελευθερίας.

Το 2000 όταν ήμουν πρόεδρος υπήρχαν γραφεία και κάμερες. Είχαμε φροντίσει και εμείς για να υπάρχουν. Γιατί οι ομάδες να πάρουν λεφτά από το στοίχημα; Γιατί να μην τα χρησιμοποιήσουν από το στοίχημα; Ας πάνε σε βελτιώσεις κάθε μορφής. 

Είναι θετικό ότι θα υπάρχει ευθύνη των ΠΑΕ καθώς θα πρέπει να σταματήσουν να παίζουν τη στρουθοκάμηλο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν είμαι απαισιόδοξος. Είναι θετικό βήμα αλλά χρειάζονται βελτιώσεις. 

Η ευθύνη βαραίνει τις ΠΑΕ. Δεν υπάρχει πρόεδρος που μπορεί να σηκώσει ανάστημα στους οργανωμένους. Ένας το τόλμησε, ο Βαρδινογιάννης, και η Θύρα 13 τον βρίζει ακόμη. Θα πρέπει να αναλάβουν οι ΠΑΕ δράση». 

Τέλος, σχολίασε: «Ήταν χοντρό χτύπημα η δολοφονία του Άλκη για όλο το ποδόσφαιρο και η αστυνομία κινήθηκε γρήγορα. Οφείλω να το αναγνωρίσω».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.