Μητρόπουλος: «Η τοξικότητα στο ποδόσφαιρο έχει ξεπεράσει τα ύψη»

Metrosport Team24 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος φιλοξενήθηκε στον αέρα του Metropolis 95.5 και εξέφρασε την οπτική του για το «διοικείν εστί προβλέπειν στο ζήτημα της ενέργειας αλλά και για το ενδεχόμενο οι αγώνες της Super League να διεξάγονται μέρα λόγω αυτού ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για το ενδεχόμενο τα παιχνίδια της Super League να διεξάγονται μέρα:
«Θα ήταν πολύ καλό και ένας νόμος θα έδινε λύση σε περίπτωση που υπήρχαν αντιδράσεις. Να έβγαινε ένας νόμος που θα έλεγε ότι συγκεκριμένα παιχνίδια, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, ας πούμε για ένα εξάμηνο, θα διεξάγονται μέρα. Θα ήταν αναγκασμένοι όλοι να το σεβαστούν. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα ψηφιστεί ο νόμος. Γιατί αν ισχύσει το "διοικείν εστί προβλέπειν" τότε είμαστε απρόβλεπτοι...»

Για το «διοικείν εστί προβλέπειν» στο θέμα της ενέργειας
: «Είναι πολλά τα πράγματα που δυστυχώς δεν μελετόνται πριν εφαρμοστούν. Ας δώσω ένα παράδειγμα. Ανοίγουμε τα λιγνιτωρυχεία. Και καλά κάνουμε. Είναι προτιμότερο να ζεσταθούμε ακόμα και αν έχουμε αυξημένη ρύπανση για ένα χρονικό διάστημα. Αυτό δεν μπορούσαμε να το σκεφτούμε πριν; Όταν κλείναμε τα λιγνιτωρυχεία το 2026 και η Γερμανία τα έκλεινε μετά το 2030; Για αυτό είπα πριν το διοικείν εστί προβλέπειν. Τώρα ανοίγουμε τα λιγνιτωρυχεία και είχαμε στραφεί στις ΑΠΕ. Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε τμηματικά; Ο Πούτιν ανοίγει πόλεμο. Είναι κατακριτέο. Όμως δεν θα έπρεπε να έχουμε προετοιμαστεί, αντί να του βάζουμε κυρώσεις και να τον κάνουμε πιο πλούσιο; Αυτή είναι μια γενικότερη εικόνα της κατάστασης στο θέμα της ενεέργειας. Έπρεπε να έχεις προβλέψει σαν Ελλάδα, σαν Ευρώπη, σαν Αμερική τι θα γίνει αν συμβεί κάτι τέτοιο.»

Για την τοξικότητα στο ποδόσφαιρο:
«Το έχω γράψει. Η τοξιοκότητα έχει ξεπεράσει τα ύψη. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Γίνονται λάθη τα οποία κοστίζουν. Δεν γίνεται να ξυπνάει ένα πρωί ένας νέος πρόεδρος, ο Μπαλτάκος, και να λέει φέρνω τον Μπένετ. Κάθεται το κουβεντιάζει, μιλάει με την λίγκα, η λίγκα δίνει τα λεφτά, το επικοινωνεί το θέμα, το μαθαίνει ο κόσμος, και φέρνεις τον Μπένετ αν το κρίνει το Δ.Σ. Πρέπει να ακολουθείς κάποιες διαδικασίες. Γιατί μετά πάει ο Μαρινάκης στα γραφεία και κάνει αυτά που κάνει. Είναι λάθος συμπεριφορά και από τη μί πλευρά και από την άλλη. Λέει τώρα να έρθει ο Μπένετ. Από ότι μαθαίνω, ο Μπένετ δεν πρόκειται να πάει. Λέει "ελάτε εσείς σε μένα". Τουλάχιστον θα έχω να γράφω πράγματα στην στήλη μου...»


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.