Μητρόπουλος: «Δεν προχωράει η ESL, θα υπάρξει οικονομικός συμβιβασμός»

Metrosport Team20 Απριλίου 2021

Ο Βίκτωρ Μητρόπουλος μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για το νέο εγχείρημα της European Super League, τις αντιδράσεις και το αν θα έχει επιτυχία ή όχι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν είναι σύμφωνος και μπορεί να προχωρήσει η ESL:

«Δεν μπορεί να υπάρχει φίλαθλος, όπως θεωρώ τον εαυτό μου, να είναι υπέρ μιας τέτοιας λύσης. Κατ’ εμέ δεν θα γίνει. Κανένα κράτος δεν θα δεχθεί μια τέτοια λύση. Δεν θα δεχθούν και στο ποδόσφαιρο να υπάρχει ολιγαρχία που να αντιπροσωπεύει μια ή δύο ομάδες σε κάποιο κράτος. Ήδη κάποιοι Πρωθυπουργοί βγήκαν, όπως και ο δικός μας. 

Το θέμα θα μεταφερθεί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ινφαντίνο το καλοβλέπει λίγο. Αλλά από την άλλη πλευρά είναι ένα κρύο πιάτο για τη συμπεριφορά της UEFA απέναντί του. Δεν είναι καλές οι σχέσεις τους. Δεν μπορεί όμως να πάει πιο πέρα και να χωρίσει το ποδόσφαιρο στα δύο. Θα ξεφύγει η κατάσταση από τα χέρια του και δεν θα το δεθεί κι αυτός. 

Θα καταλήξουν σε οικονομικό συμβιβασμό, δεν θα το επιτρέψουν τα κράτη. Θα πάρουν περισσότερα χρήματα. FIFA-UEFA είναι σωματεία. Μπορεί να βγάλουν μια εγκύκλιο που να λέει ότι δεν παίζουν στην Εθνική ομάδα. 

Δεν μπορεί να εμποδίσει ένα σωματείο να πάρει μια οποιαδήποτε απόφαση. Τα πολλά λεφτά είναι στους 8 τελευταίους. Δεν μπορείς να στερήσεις τη χαρά στον κόσμο να δει ένα ματς έστω κι αν η ομάδα του δεν παίξει με την Μπάγερν ή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν παίξει μια ελληνική ομάδα με τον Αγιαξ δεν θα γεμίσει το γήπεδο; Δεν έχει ενδιαφέρον; Σίγουρα όχι σαν το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ, αλλά το ενδιαφέρον υπάρχει».

Για την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού:

«Προφανώς είχαν θεία φώτιση η σύμβουλοί του που δεν την έχουν πάντα. Αν παίξει η Μάντσεστερ με τη Μπαρτσελόνα, όποιος κι αν νικήσει δεν θα αποτελέσει έκπληξη. Αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα μια τέτοια ομάδα, θα τιναχθεί ο κόσμος. Θα λείψει κοινώς το στοιχείο της έκπληξης. Αυτό μοιάζει σαν η Κυβέρνηση να βγάλει νόμο και να πει ότι οι επιχειρηματίες οι πολύ μεγάλοι δεν φορολογούνται, αλλά φορολογούνται οι μικρότεροι. Θα υπάρχει τεράστια αντίδραση από όλες τις χώρες της Ε.Ε.».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.