Μητροπολίτης Δημητριάδος: «Μακάρι να πάμε σε κοινό εορτασμό του Πάσχα με τους Καθολικούς»

Metrosport Team09 Απριλίου 2024

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 παραχώρησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον επικείμενο εορτασμό του Πάσχα.

 Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος μίλησε, βεβαίως, και για την πρόσφατη κόντρα της Εκκλησίας με την κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η προτροπή του για κοινό εορτασμό του Πάσχα από Ορθοδόξους και Καθολικούς.

 «Ο διάλογος δεν οδήγησε σε αποτέλεσμα, η ευχή πάντοτε είναι για ενότητα, μακάρι να πάμε σε συνεορτασμό», δήλωσε ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, ωστόσο, παραδέχθηκε πως στην παρούσα φάση κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

 Υπενθυμίζεται πως υπέρ του συνεορτασμού του Πάσχα με τους Καθολικούς τάχθηκε πρόσφατα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

 Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το 2025 Ορθόδοξοι και Καθολικοί θα γιορτάσουν μαζί το Πάσχα, καθώς παρά τους διαφορετικούς ημερολογιακούς υπολογισμούς που χρησιμοποιούν τα δύο δόγματα, η ημερομηνία εορτασμού συμπίπτει.

 Δεν είναι λίγοι, εξάλλου, εντός των κόλπων της Ορθόδοξης Εκκλησίας που εκτιμούν πως η συγκυρία του 2025 είναι ευνοϊκή για να τεθούν οι βάσεις μόνιμου συνεορτασμού του Πάσχα από όλους τους εκκλησιαστικούς κλάδους της Χριστιανοσύνης.

 Σημειώνεται πως την ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση με τους Ρωμαιοκαθολικούς εορτάζουν το Πάσχα και οι διάφορες Προτεσταντικές εκκλησίες και ομολογίες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.