Μήτρογλου: Τον βάζει... αναμονή ο Μάντζιος

Μάνος Χατζάκης08 Απριλίου 2021

Στην πιο κρίσιμη καμπή των play off, ο Ακης Μάντζιος δείχνει ότι καταστάλαξε στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι καλύπτουν το πλάνο του και σε αυτό δεν “κολλά” ο Κώστας Μήτρογλου. To metrosport.gr εξηγεί τους λόγους, που ο έμπειρος φορ θα κάνει στην... άκρη, τουλάχιστον στο χρονικό σημείο, που βρισκόμαστε.

Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης “έδωσε” ανέδειξε αρκετά συμπεράσματα σε ό,τι αφορά τον πώς πρέπει να αγωνίζεται ο Αρης στα play off. Ενταση, πρέσινγκ και άμυνες, οι οποίοι δημιουργούν προϋποθέσεις για γκολ στην επίθεση. Αυτό είναι το στυλ παιχνιδιού, στο οποίο κατέληξε ο Ακης Μάντζιος, γι' αυτό και επιλέγει τα κατάλληλα πρόσωπα. Και σε αυτά δεν βρίσκεται ο Κώστας Μήτρογλου και η αιτία είναι καθαρά και μόνο αγωνιστική.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τους Αρκάδες, οι “κιτρινόμαυροι” έχασαν δύναμη στην άμυνα, ήταν πιο στατικοί και -κυρίως- ακίνδυνοι στην αντίπαλη περιοχή. Η παρουσία του “Μητρο-γκόλ” δεν έγινε αισθητή, καθώς ο πρώην παίκτης της Μαρσέιγ δεν είναι σε θέση να ακολουθήσει την τακτική του προπονητή του. Η είσοδος του Μάνου στο δεύτερο ημίχρονο συνδυασμένη με την είσοδο του Σίλβα (αντί του μέτριου Μαντσίνι) έδωσε τελείως διαφορετικό αέρα στον Θεό του Πολέμου.

Οι γηπεδούχοι έβγαλανα περισσότερες άμυνες, πίεσαν από τον άξονα και μπροστά, έβγαλαν αντεπιθέσεις... φωτιά και εξέθεσαν ουκ ολίγες φορές την άμυνα του Αστέρα. Κι αυτός είναι ο Αρης, που θέλει να βλέπει ο Μάντζιος.

Οπως όλα δείχνουν, λοιπόν, ο 51χρονος προπονητής, από εδώ και πέρα, θα προσαρμόσει διαφορετικά τον τρόπο παιχνιδιού του, καθιερώνοντας στην επίθεση τους δύο παίκτες, που μπορούν να του δώσει τα στοιχεία, που προαναφέραμε. Δηλαδή, τους Μάνο και Μαντσίνι. 

Ο πρώτος μοιάζει σε εξαιρετική -από κάθε άποψη- κατάσταση και, σαφώς, δίνει μεγαλύτερη ενέργεια, όταν παίζει, ανεξαρτήτως της παραγωγικότητας στο θέμα του γκολ. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Αργεντινό, ο οποίος δεν απέδωσε ως πλάγιος χαφ στο τελευταίο ματς του Αρη, ωστόσο μπορεί να δώσει περισσότερα παίζοντας στην κορυφή.

Τόσο ο Μάνος όσο και ο Μαντσίνι γυρίζουν και μαρκάρουν, πρεσάρουν στους αντίπαλους στόπερ και φεύγουν με ταχύτητα στην (αντ)επίθεση. Με εκείνους παρόντες, οι “κιτρινόμαυροι” γίνονται απειλητικοί και παίρνουν τα προσδοκόμενα αποτελέσματα.

Αρα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Μήτρογλου θα περιοριστεί σε ρόλο αναπληρωματικού, καθώς στα εναπομείναντα παιχνίδια, ο Μάντζιος περιμένει να δει το σύνολό του σε υψηλή ένταση και ρυθμό, στοιχεία τα οποία δεν ταιριάζουν στο στυλ του έμπειρου φορ.

+Είναι άσκοπο να περιμένει κανείς από τον Μήτρογλου να δώσει τρεξίματα και ενέργεια. Ποτέ δεν το έκανε στην καριέρα του και -αντικειμενικά- δεν χρειάζεται να πιεστεί περισσότερο, γιατί ο οργανισμός του δεν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Ο Αρης έχει συνηθίσει να παίζει με γρήγορους επιθετικούς, οι οποίοι κινούνται και εκτός περιοχής, σε αντίθεση με τον “Μητρο-γκόλ”, ο οποίος περιμένει την μπάλα στα... πόδια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.