Μήτογλου: «Να το ξεκόψει ο ΠΑΟΚ στη Ριέκα από την Τούμπα»

Metrosport Team19 Αυγούστου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Μήτογλου.

Ο βετεράνος αμυντικός μίλησε για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Ριέκα για τα πλέι οφ του Conference League, απόψε στην Τούμπα.

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Μήτογλου δήλωσε:

Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Ριέκα: «Κρύβει αρκετές παγίδες. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η Ριέκα έχει πολύ καλό σύνολο παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Κάποια βασικά της γρανάζια είναι τραυματίες και δίνει μια δυναμική προς όφελος του ΠΑΟΚ. Γενικά είναι πολύ δύσκολο ματς θέλει πολλή προσοχή».

Τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ: «Να μη δεχτεί γκολ. Πρέπει όλη η ομάδα να είναι προσηλωμένη πολύ καλά στο αμυντικό κομμάτι. Να έχουν όλοι πολύ κοντά τις αποστάσεις, τα μαρκαρίσματα σωστά για να μη δώσουν δικαιώματα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει, να έχει ένα ευρύ σκορ γιατί η Ριέκα έχει μια πάρα πολύ δύσκολη έδρα. Να πάρει τη νίκη για να έχει την ελπίδα να είναι άνετος στον επαναληπτικό. Με 3-0 θα είναι άνετος».

Για το γήπεδο της Ριέκα: «Δεν είναι μεγάλο αλλά η ατμόσφαιρα είναι περίπου όπως του ΟΦΗ που είναι μικροί οι χώροι και ο κόσμος δίπλα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τρομάξουν οι παίκτες. Αν ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που πρέπει, σοβαρός και συγκεντρωμένος, θα κερδίσει το παιχνίδι για να είναι άνετος, για να μην κινδυνέψει και να μη σκεφτεί η Ριέκα ότι μπορεί να προκριθεί. Να το ξεκόψει από την Τούμπα».

Για την απουσία του Μούριτς: «Βοηθάει πάρα πολύ τη Ριέκα. Τον ξέρω τον παίκτη κάνει τη διαφορά. Όπως και οι άλλο που δε θα αγωνιστούν. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πέτυχει τον στόχο του».

Ποιοι παίκτες θεωρεί ότι θα κάνουν τη διαφορά: «Δε θέλω να μπω σ’ αυτό το κομμάτι. Το σημαντικότερο δεν είναι ποιος θα βάλει το γκολ αλλά να παίξεις σωστά ως ομάδα με πλάνο για να πάρεις τη νίκη. Προσωπικά δε μου αρέσει το ποιος θα βάλει το γκολ. Να παίζουν σε άμυνα-κέντρο-επίθεση ως ομάδα. Το γκολ πάει και στο εγωιστικό. Αν έχεις έναν εγωιστή επιθετικό που θέλει να προβάλλει τον εαυτό του, είναι κακό για την ομάδα».

Για την παρουσία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην Τούμπα: «Πάντα βοηθάει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Αυτό το γνωρίζουν και οι αντίπαλοι και ο Μπλάζεβιτς το δήλωσε ότι πρέπει να προσέξει η Ριέκα. Έχουν πάρει πληροφορίες όχι μόνο από τον Μπλάζεβιτς αλλά και από άλλους ανθρώπους. Θα ήθελα να ήταν γεμάτη η Τούμπα. Δίνει μεγαλύτερη ώθηση, εμείς οι παλιοί το νιώσαμε το πόσο σημαντικό είναι όταν παίζεις ένα ευρωπαϊκό ματς που έχει άλλη ιδιαιτερότητα από ένα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος».

Για τον Λουτσέσκου: «Ο προπονητής δίνει κατεύθυνση είναι καπετάνιος. Οι παίκτες θα εκτελέσουν τις εντολές του. Από τα πρώτα λεπτά θα φανεί πώς θα παίξει ο ΠΑΟΚ. Αυτός βλέπει τους παίκτες, ξέρει ποιους θα ξεκινήσει, ποιος θα τον βοηθήσει ως αλλαγή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.