Μητιντζής: «Αν είναι να καταστραφεί ο αθλητισμός, ας μην παίξει ο ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο»

Metrosport Team06 Οκτωβρίου 2021

Ο Απόστολος Μητιντζής, πρώην πρόεδρος της επιτροπής του Καυταντζογλείου, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την κόντρα του ΠΑΟΚ με την Επιτροπή του σταδίου. 

«Δεν υπάρχει η ευελιξία. Το ζήτημα είναι ότι η επιτροπή πρέπει να καλύπτει κάποιες προϋποθέσεις και κάποιες φορές είναι πέρα από τις δυνατότητές της γιατί υπάρχει το κομμάτι της απιστίας. Και τους καταλαβαίνω. Κάποιοι απ' αυτούς είναι εξαίρετοι νομικοί. Άρα ξέρουν την διαδικασία» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Όταν κάποιος αναλαμβάνει ένα έργο στο τέλος υπάρχει ένας εγγυητής. Φυσικό πρόσωπο, όχι ως εκπρόσωπος, ως εγγυητής. Υπάρχει η επιτροπή που προσπαθεί να λειτουργήσει το στάδιο. Έχει κάποιες δικαιοδοσίες, αλλά υπάρχουν και νόμοι. Το πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ είναι ότι ξεφεύγει η υπόθεση από το στάδιο, είναι πολιτικό θέμα. Την εποχή που ήταν Υπουργός ο κ. Βασιλειάδης, είπαμε ότι όταν θα έφτανε η ώρα των υπογραφών θα ερχόταν μία τροπολογία που θα κάλυπτε την επιτροπή. Οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα λόγο να πάνε στη φυλακή. 

Και πρέπει να υπερασπίσουν τα συμφέροντα του σταδίου, αλλά υπάρχει η καλή διάθεση να εξυπηρετηθεί και ο ΠΑΟΚ. Επειδή είχα ασχοληθεί και προσωπικά, θέλω να πω ότι πρέπει να είναι συγκεκριμένα τα έργα και ποιος τα αναλαμβάνει. Να υπάρχουν οι προδιαγραφές γιατί είναι εθνικό στάδιο. Όχι να βρούμε την φθηνότερη λύση, αλλά την σωστή. Το στάδιο απαγορεύεται να έχει κάγκελα, ενώ η UEFA το ζητάει. Πρέπει να υπάρξει απόφαση Υπουργού ότι δεν θα βρεθούν μπλεγμένοι οι άνθρωποι. Αν είναι να καταστρέψουμε όλο τον αθλητισμό της Β. Ελλάδας για να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στο Καυταντζόγλειο καλύτερα να μην παίξει. Ο στίβος πρέπει να παραμείνει εκεί. Ενδιαφέρει όλο τον κόσμο της πόλης».

Κατέληξε λέγοντας: «Υπάρχουν υποδομές που πρέπει να γίνουν, αλλά ένα μεγάλο μέρος των δαπανών που θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ δεν έχουν σχέση με το στάδιο. Για παράδειγμα, η αίθουσα VIP και τα τουρνικέ. Τα ποσά που ακούγονται δεν αφορούν μόνο το στάδιο, δεν είναι μόνο αγωνιστικού χαρακτήρα. Εμείς είπαμε ποια είναι αναγκαία, όπως η αξιοπιστία του ηλεκτρικού συστήματος που χρειάζεται παρεμβάσεις γιατί είναι από το 2004. Τα τουρνικέ, όμως, και χρειάζονται και δεν χρειάζονται».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.