Μητέρα 12χρονης: Την εκμεταλλεύθηκε ο προπονητής - Διαστροφή «τα ήθελε η ανήλικη»

Metrosport Team24 Ιανουαρίου 2021

Οι αποκαλύψεις για σεξουαλική βία στον χώρο του αθλητισμού συνεχίζονται με μορφή χιονοστιβάδας. Η υπόθεση αποπλάνησης της 12χρονης αθλήτριας από τον 47χρονο προπονητή της στην ελληνορωμαϊκή πάλη και η καταδίκη του προπονητή σε 12χρονη φυλάκιση πριν από 4 χρόνια, επανήλθε στην επικαιρότητα με τη μητέρα του ανήλικου κοριτσιού να παραδέχεται πως έφθασε στο σημείο να κάνει τον ντεντέκτιβ για να καταλάβει τι συνέβαινε μεταξύ κόρης και προπονητή. Απευθυνόμενη στον ίδιο και ζητώντας του να μείνει μακριά εκείνος, όπως λέει, απάντησε: «κάνεις κακό στο παιδί σου, άφησε την ελεύθερη». 

Μιλώντας στην ΕΡΤ η συνήγορος της οικογένειας, Ειρήνη Μαρουπα, «η μητέρα προσπάθησε να σώσει το παιδί της, αυτός δεν το έκανε και ακολούθησε η καταγγελία». Οι γυναικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως το ανήλικο κορίτσι είχε ολοκληρωμένες σχέσεις και η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια. 

Οι γονείς μέσω επιστολής που έστειλαν στην ΕΡΤ περιγράφουν την αποπλάνηση της κόρης τους, τονίζοντας: «Ο προπονητής της εκμεταλλεύτηκε τον παιδικό της ενθουσιασμό και μετέτρεψε την ανάγκη της για αποδοχή, σε σεξουαλική πράξη. 12 ετών ήταν ακόμα παιδί, δεν είχε την ωριμότητα να αποφασίσει τι είναι ωφέλιμο γι’ αυτήν. Αυτή η διαστροφή με την δικαιολογία «τα ήθελε, η ανήλικη» πρέπει να ξεριζωθεί από την ελληνική κοινωνία».

Πηγή: protothema.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.