Miss France: Σάλος στα καλλιστεία - Θέλουν τις υποψήφιες άγαμες, χωρίς παιδιά και να μην καπνίζουν

Metrosport Team21 Οκτωβρίου 2021

Αγωγή κατά της εταιρείας παραγωγής του διαγωνισμού ομορφιάς «Miss France» έκαναν η φεμινιστική οργάνωση «Osez le féminisme» (Τόλμησε να είσαι φεμινίστρια) και τρεις ακόμα γυναίκες που «κόπηκαν» από τα καλλιστεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι διαγωνιζόμενες εκτελούν εργασία και ως εκ τούτου θα πρέπει να προστατεύονται από το γαλλικό δίκαιο για τα εργασιακά.

Οι διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων λόγω φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, οικογενειακής κατάστασης ή γενετικών χαρακτηριστικών θεωρούνται παράνομες στη Γαλλία. Σύμφωνα με το έντυπο που συμπληρώνουν οι επίδοξες διαγωνιζόμενες για να κάνουν αίτηση, δεν θα γίνουν δεκτές οι γυναίκες, που είναι κάτω από 1,65 cm ή είναι παντρεμένες ή έχουν παιδιά.

Επίσης, απορρίπτονται και όσες υποψήφιες έχουν τατουάζ σε κάποιο σημείο του σώματός τους, καπνίζουν ή φορούν εξτένσιον. Την ίδια ώρα, η εφαρμογή της αίτησης ζητεί το μέγεθος των ρούχων των υποψηφίων και τους επιβάλλει να μην κάνουν μεγάλες σωματικές αλλαγές, μετά την αποδοχή τους από τον διαγωνισμό. Η μη τήρηση των κανόνων θα μπορούσε να επιφέρει στη διαγωνιζόμενη πρόστιμο 5.000 ευρώ (5.822 δολάρια), σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του «Miss France».

Η αποστολή του διαγωνισμού είναι να βρει «τη νεαρή γυναίκα που αντιπροσωπεύει την ομορφιά και την κομψότητα», ωστόσο, οι αυστηρές και στερεοτυπικές απαιτήσεις εγγραφής περιορίζουν τον αριθμό συμμετοχών για τη διεκδίκηση του στέμματος. «Εκτός από την εκμετάλλευση των γυναικών για οικονομικό όφελος, αυτός ο διαγωνισμός, με τις παραβιάσεις του νόμου για τις οποίες κατηγορείται, έχει αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την κοινωνία» σημειώνει η οργάνωση «Osez le féminisme» στην ανακοίνωσή της. «Είναι καιρός η Endemol Production ν' αφαιρέσει επιτέλους όλες τις σεξιστικές ρήτρες από τους κανονισμούς της».



Πηγή: ETHNOS
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.