Μίσιτς και Βαλμπουενά αλλάζουν τις ισορροπίες

Παναγιώτα Χαλκιά06 Ιουνίου 2020

Η Super League στη σέντρα και πάλι. Πέρασαν σχεδόν 100 ημέρες από την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος (1/3), μια απαγόρευση κυκλοφορίας, πολλές τηλεδιασκέψεις και ποικίλες γνώμες, αφού ο ιός δεν έχει εξασθενήσει ακόμη, για να δοθεί το σήμα της εκκίνησης.

Οι παίκτες αναμένεται να πατήσουν και πάλι χορτάρι. Ερωτηματικό αποτελεί η φυσική τους κατάσταση, ο ρυθμός και οι αντιδράσεις τους την ώρα του παιχνιδιού.

Μπορεί να μην βάλουν το πόδι στη φωτιά για να μην διακινδυνέψουν ένα σοβαρό τραυματισμό και να στηριχθούν αποκλειστικά στην τεχνική και τις ικανότητες τους. Οπότε το να διαθέτεις παίκτες όπως ο Γιόσιπ Μίσιτς και ο Ματιέ Βαλμπουενά σίγουρα σου δίνει ένα πλεονέκτημα.

Είναι δύο από τα πρόσωπα της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ξέρουν τον τρόπο να κινούνται στο χορτάρι, να παίρνουν αυτό που θέλουν και να δίνουν τη λύση όταν το μυαλό της υπόλοιπης ομάδας κολλάει. Τρέχουν, δημιουργούν, σκοράρουν και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε κάθε ευκαιρία.

Γιόσιπ Μίσιτς: Τράβηξε άσο από το μανίκι ο Φερέιρα


Στην εκκίνηση της περιόδου υπολογιζόταν ως εναλλακτική λύση αλλά όταν ο Αμπέλ Φερέιρα του έδωσε την ευκαιρία, φρόντισε να την αρπάξει από τα μαλλιά και να πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του.

Αποτελεί την πιο χρήσιμη προσθήκη του Ιανουαρίου. Είναι βασικός κρίκος στον «ασπρόμαυρο» άξονα και απλά ο Πορτογάλος τεχνικός αναζητά τον παίκτη που θα τον πλαισιώσει. Μάλιστα, όταν του άλλαξε θέση προκλήθηκαν αντιδράσεις. Όχι γιατί ο Γιόσιπ δεν ήταν καλός στη θέση «10» αλλά το κενό στη θέση«8» δεν μπορούσε να καλυφθεί.

Ο Κροάτης είναι κορυφαίος σε λεπτά συμμετοχές (2307’) των χαφ, πρώτος σε ασίστ (8) και τέταρτος σκόρερ της ομάδας με πέντε τέρματα. Συνολικά, μέχρι στιγμής, μετρά 31 συμμετοχές, έξι τέρματα και 11 ασίστ.

Προσφέρει λύσεις και στο επιθετικό κομμάτι αφού έχει βάλει με το δεξί την υπογραφή του στο ισόπαλο αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη στην Τούμπα, όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 97΄, και έχει χαρίσει το διπλό στην έδρα του ΟΦΗ. Βρέθηκε στον πίνακα των σκόρερ στο παιχνίδι με τους Παναιτωλικό (εντός), Λαμία (εντός), Ατρόμητο (εντός) και Ολυμπιακό (Κύπελλο, εντός).


Ματιέ Βαλμπουενά: Το γαλλικό κλειδί του Μαρτίνς


Προσθέτει ποιότητα και ουσία στο παιχνίδι. Μπορεί να διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του αλλά είναι παίκτης που δύσκολα θα του πάρεις την μπάλα από τα πόδια, μπορεί εύκολα να σε εκθέσει και γνωρίζει καλά τον τρόπο να χειρίζεται άψογα το τόπι και να βγάζει πάσες ακριβείας στο σωστό χρόνο.

Βγάζει πάθος, ενέργεια και μπορεί να σηκώσει το «Γ. Καραϊσκάκης» με τις ενέργειες του. Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει καλά ότι όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν, έχει ένα μαέστρο στο χορτάρι που θα δώσει το ρυθμό στην ορχήστρα του.

Ο Γάλλος μέσος έχει αγωνισθεί σε 33 παιχνίδια τη φετινή αγωνιστική περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις αλλά έχει βγάλει μόλις οχτώ 90λεπτα. Είναι το κλειδί στο κομμάτι της δημιουργίας. Μετρά ήδη 21 ασίστ, κάποιες εκ των οποίων καθοριστικές για το αποτέλεσμα. Στην αναμέτρηση με την Μπασακσεχίρ για το 0-1, κόντρα στην Κράσνονταρ από τα πόδια του προήλθαν και τα δύο τέρματα, στο 1-2 με τον Άρη και στο 1-0 ενάντια στον Παναθηναϊκό.

Δεν δημιουργεί, σκοράρει κιόλας. Έχει δώσει βαθμό ή βαθμούς στα παιχνίδια κόντρα σε Λάρισα (εκτός), Τότεναμ (εντός), Πανιώνιο (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός) ενώ έχει προσθέσει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ στα ματς με Μπασακσεχίρ, ΝΠΣ Βόλου, Λαμία και Άρη.


Δύο παίκτες που είναι τύχη να τους έχεις στο δυναμικό σου. Μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες με ένα άγγιγμα της μπάλας και να οδηγήσουν την ομάδα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.